16.6.2020 13:32

«Να βγούμε από αυτή την αντιπυρική περίοδο με χαμόγελα»

«Ο Δήμος θα κάνει αυτά που πρέπει, το ίδιο όμως πρέπει να κάνουν και οι πολίτες», το μήνυμα του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη

Στην επικαιροποίηση του σχεδιασμού για τη φετινή αντιπυρική περίοδο προχώρησε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας που συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας 15/6 με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων του νησιού.

«Πέρα από τις προσπάθειες και το δικό μας χρέος απέναντι στους πολίτες και στο νησί, αυτό το οποίο χρειάζεται είναι η συνεργασία των ίδιων των πολιτών, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα καταστροφικής πυρκαγιάς. Ο κάθε κάτοικος, ο κάθε δημότης θα πρέπει να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε προκειμένου να μην χαθεί ούτε ένα μέτρο πρασίνου πάνω στο νησί», ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου.

Τα πυροφυλάκια

Σε ότι αφορά στα πυροφυλάκια, φέτος θα προσληφθούν 15 συνολικά άτομα τα οποία και θα τα στελεχώσουν μέσα από σύμβαση χρονικής διάρκειας 3 μηνών μέχρι και τον Σεπτέμβρη.

300 Στέμματα η παρέμβαση περιμετρικά της ΒΙ.ΑΛ.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Χίου έκανε λόγο για άμεση ανάγκη παρεμβάσεων περιμετρικά της ΒΙ.ΑΛ. για λόγους προστασίας και του hotspot, του χωριού αλλά και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιοχή.

Όπως είπε ο Δήμος θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη χρηματοδότηση του έργου, παρότι, κατά τον ίδιο, εγείρονται σημαντικά ζητήματα για τον τρόπο πληρωμής αυτών των παρεμβάσεων καθότι η δαπάνη πρέπει να πληρωθεί από το Υπ. Μετανάστευσης και όχι από τον Δήμο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ