14.10.2021 11:32

Μπροστάρης στην εκπαίδευση κατά των πυρκαγιών η Πολιτική Προστασία του Δήμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Και επιχορήγηση 50.000 ευρώ στις εθελοντικές ομάδες του νησιού

Σειρά εκπαιδευτικών δράσεων με βασικό θέμα «Τη διαχείριση κρίσεων και μέτρα προστασίας από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές» διοργανώνει ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία.

Περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για το πρόγραμμα όσο και τον σκοπό της συγκεκριμένης δράσης έδωσε ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, Π. Μανδάλας.

Όπως εξήγησε θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, πρακτικές αλλά και δράσεις από στελέχη της πολιτικής προστασίας που  θα απευθύνονται στους εργαζόμενους του Δήμου, στις εθελοντικές ομάδες, στο Νοσοκομείο Χίου, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και όποιον πολίτη ενδιαφέρεται.

Στόχος των δράσεων είναι να ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση εκκένωση αλλά και την παροχή πρώτων βοηθειών. Βασικός ομιλητής θα είναι ο Πολιτικός Μηχανικός και τέως Δ/ντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κ. Κοκολάκης.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 16 έως τις 22 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν με τις «ελεγχόμενες καύσεις» υπό την αιγίδα της WWF.

50.000 ευρώ στις εθελοντικές ομάδες

Παράλληλα το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου ενέκρινε επιχορήγηση ύψους 50.000 ευρώ για τις εθελοντικές ομάδες του νησιού.

Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας, Π. Μανδάλας ερωτώμενος για τον τρόπο με τον οποίο θα κατανεμηθεί το παραπάνω ποσό απάντησε ότι, βασικό κριτήριο είναι οι ώρες βάρδιας που έχουν πραγματοποιήσει οι εθελοντικές ομάδες.

Για παράδειγμα σε εθελοντικές ομάδες όπου είτε ο Δήμος παραχωρεί οχήματα είτε διαθέτουν ιδιόκτητο στόλο φροντίζει η αρμόδια Πολιτική Προστασία για την εξόφληση των εξόδων τους.

Τέλος ο κ. Μανδάλας με αφορμή την εισήγηση του ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην «άριστη» όπως δήλωσε αντιμετώπιση κρίσεων το περασμένο καλοκαίρι:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία λειτούργησε με άψογο επαγγελματισμό» ενώ προσέθεσε ότι το ίδιο σημαντικό για τον κ. Μανδάλα ήταν και το έργο των εθελοντών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα σε κάθε περιστατικό κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ