1.9.2020 15:19

Μπλοκάρει ο σχεδιασμός για τη μεταφορά της Υπ. Καθαριότητας του Δήμου [video]

Να υπάρξει συνολικός σχεδιασμός για τις στεγαστικές ανάγκες των υπηρεσιών ζητούν οι αντιπολιτεύσεις

Αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας, ο σχεδιασμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου για μεταφορά της σε ιδιωτικό χώρο εκτός Δημαρχείου. Το θέμα εισηγήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αναγνώστου, εστιάζοντας στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας είναι άστεγοι, αφού δεν υπάρχει κτίριο που να μπορεί να τους στεγάσει.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, οι μισοί βρίσκονται μέσα στον Δημοτικό Κήπο και οι άλλοι μισοί στα πεζοδρόμια της οδού Δημοκρατίας με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αναγνώστου ανέφερε ότι κανένα από τα γνωστά διαθέσιμα ακίνητα δεν είναι κατάλληλα για τη στέγαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, διευκρινίζοντας ότι το κτίριο της Ε.Μ.Χ. που προτίθεται να ενοικιάσει ο Δήμος δεν είναι κατάλληλο για χρήση από την υπηρεσία.

Στον αντίποδα οι αντιπολιτεύσεις, επεσήμαναν την ανάγκη συνολικού και όχι αποσπασματικού σχεδιασμού, με τον Δημοτικό Σύμβουλο Ομηρούπολης Νίκο Νύκτα να καυτηριάζει τον πρόχειρο σχεδιασμό της Υπ. Καθαριότητας.

Ο ίδιος ζήτησε την καταγραφή όλων των διαθέσιμων δημοτικών ακινήτων και την αξιοποίησή τους από τον Δήμο Χίου, λέγοντας ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα.

Τελικά το θέμα αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη και αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο με πιο λεπτομερή εισήγηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Αναγνώστου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ