14.11.2019 16:04

Μιχ. Φυτούσης: «Εμπνευστής της δημιουργίας ΠΡΟΚΕΚΑ στο Πιτυός ο Νότης Μηταράκης»

Επίθεση του παρέδρου του Πιτυούς στον κυβερνητικό βουλευτή για αδικαιολόγητη εμπλοκή του χωριού στη διαχείριση του μεταναστευτικού

Να αποσυνδέσει κάθε σενάριο δημιουργίας Προαναχωρησιακού Κέντρου με το αίτημα των Πιτυανών για μετεγκατάσταση των Δικαστικών Φυλακών Χίου σε περιοχή δίπλα στο χωριό, επιχειρεί μέσω ανακοίνωσής του ο πρόεδρος του Πιτυούς Μιχάλης Φυτούσης.

Ο πρόεδρος σε επιστολή του στον «π» σημειώνει ότι ουδέποτε μίλησε για ΠΡΟΚΕΚΑ, διαπιστώνοντας ξαφνικά ότι ο Νότης Μηταράκης, τον οποίο κατονομάζει και ως εμπνευστή αυτού του σχεδίου, επέλεξε να εμπλέξει τη δημιουργία φυλακών με το μεταναστευτικό.

Δηλώνοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του ο κ. Φυτούσης καταλήγει  λέγοντας ότι, οποιαδήποτε απόπειρα δημιουργίας δομής για το μεταναστευτικό στην περιοχή θα προσκρούσει στην κατηγορηματική άρνηση των κατοίκων του Πιτυούς, της Συκιάδας και της Λαγκάδας.

Αναλυτικά η επιστολή του:

Στην μετεκλογική επίσκεψη του κ. Νότη Μηταράκη στο Πιτυός, ζήτησα και μάλιστα γραπτώς (η επιστολή στη διάθεσή σας) και ενώπιον όλων των παριστάμενων συγχωριανών μου, την μετεγκατάσταση των φυλακών Χίου στην περιοχή που παρουσιάζει το δημοσίευμα σας. Αυτό αποκλειστικά και μόνον.

Ουδέποτε μίλησα για ΠΡΟΚΕΚΑ και, αίφνης, διαπίστωσα ότι το συνέδεσε, όπως τον εξυπηρετούσε, από την επομένη κιόλας ημέρα ο υφυπουργός Εργασίας.

Φαίνεται ότι και η νέα κυβέρνηση πάσχει από το σύνδρομο του αιφνιδιασμού, στην απελπισία της να διαχειριστεί μια όντως δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση.

Ενημερώνω τον υφυπουργό – εμπνευστή της δήθεν λύσης ότι οι κάτοικοι του Πιτυούς δεν είναι διατεθειμένοι να εξαπατηθούν και να φορτωθούν την αδυναμία διαχείρισης ενός διεθνούς προβλήματος ενώ όλοι οι εταίροι αδυνατούν να χαράξουν μια βιώσιμη λύση.

Στο συγκεκριμένο σημείο θα με βρουν απέναντι, τόσον εμένα προσωπικά, εκφράζοντας τους Πιτυανούς, όσον, υποθέτω, και τους κατοίκους της Λαγκάδας και της Συκιάδας που φυσιολογικά θα γίνουν διάδρομος καθόδου.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ