30.8.2021 14:44

Μειωμένος ο συντελεστής στα ανταποδοτικά από 1η Σεπτεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με 9 μήνες καθυστέρηση έρχονται τελικά οι πολυσυζητημένες μειώσεις

Τεχνικές δυσκολίες αντιμετώπισε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Χίου στη μείωση ανταποδοτικών τελών που ήδη από 1η Σεπτεμβρίου θα είναι μειωμένα.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γ. Μπελέγρης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Δήμος, δηλώνοντας ότι δεν υπήρχε αρμόδιος με γνώσεις τεχνικές προκειμένου να μπει στο σύστημα της ΔΕΗ και να προχωρήσει στην αλλαγή συντελεστών στα ανταποδοτικά τέλη.

Αναφερόμενος στη στάση που κράτησε η αρμόδια Υπηρεσία δήλωσε:

«Κανένας δεν ήρθε να μας δείξει το σύστημα της Δ.Ε.Η.. Μπήκαμε στο σύστημα μιας άλλης δημόσιας υπηρεσίας και ψάχνοντας βρήκαμε πως αλλάζει ο συντελεστής και έτσι προχωρήσαμε στην αλλαγή του».

Ωστόσο παρά τις δυσκολίες αίσιο θα είναι το τέλος, καθώς από 1η Σεπτεμβρίου οι νέοι λογαριασμοί θα εκδίδονται με νέους μειωμένους συντελεστές.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος συντελεστής που αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ανταποδοτικά τέλη είναι 1,65 σε σχέση με πριν που έφτανε το 1,83. Η διαφορά που προκύπτει έχει ως αποτέλεσμα οι δημότες να «γλιτώνουν» συνολικά 18 ευρώ το χρόνο για ένα σπίτι 100 τ.μ..

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ