20.5.2022 14:06

Μέχρι τέλος του χρόνου αδειοδότηση για το Master Plan του Κεντρικού Λιμένα (ΒΙΝΤΕΟ)

Άμεσα η εκτέλεση των επιπρόσθετων έργων που έχουν ζητήσει οι πλοίαρχοι των πλοίων της γραμμής

Μέχρι το τέλος του 2022, το αργότερο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης θα έχει ολοκληρωθεί το master plan του κεντρικού Λιμένα της Χίου, συμπεριλαμβανομένων και των παρεμβάσεων «που πρέπει να γίνουν στη νότια πλευρά του λιμανιού με στόχο να απεγκλωβιστεί το βόρειο τμήμα που πλέον ασφυκτιά».

Με αυτή τη δήλωση, ο Δήμαρχος Χίου, θέλησε να τοποθετηθεί στον διάλογο που έχει ανοίξει για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο κεντρικό λιμάνι, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό με το «Νήσος Σάμος».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, στόχος του Δήμου Χίου είναι, το 2023 να σηματοδοτήσει τη χρονιά έναρξης των έργων ώστε το νησί να αποκτήσει ένα πλήρως λειτουργικό κι ασφαλές λιμάνι που θα εξυπηρετεί όχι μόνο την ακτοπλοΐα αλλά και την κρουαζιέρα καθώς και τα σκάφη αναψυχής.

Σύντομα η έναρξη των εργασιών που έχουν ζητήσει οι πλοίαρχοι

Η μεσαία ράμπα πρόσδεσης των πλοίων της γραμμής

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι με πρωτοβουλία του Προέδρου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυριάκου Ζωάνου, ξεκίνησε το έργο της αποκατάστασης της μεσαίας ράμπας, με στόχο την ολοκλήρωσή του πέρα από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ορίζει η νομοθεσίας.

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, το Λιμενικό Ταμείο θα προχωρήσει άμεσα στα έργα που έχουν ζητήσει οι πλοίαρχοι της ακτοπλοΐας όπως η εκβάθυνση του κύκλου ελιγμών των πλοίων, η τοποθέτηση προσκρουστήρων και αλλά και πασσάλων πρόσδεσης σκαφών και πλοίων.

Η περίπτωση των Μεστών

Ο Δήμαρχος πάντως τοποθετήθηκε και για το λιμάνι των Μεστών, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι μάλλον δεν αποτελεί υπαρκτό σενάριο η μετατροπή του σε κύριο λιμένα, λέγοντας ότι αυτοί που το σχεδίασαν και το υλοποίησαν δεν είχαν απαντήσει προηγουμένως σε βασικά ερωτήματα όπως η χιλιομετρική απόσταση για τους κατοίκους της βόρειας Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ