26.9.2019 22:59

Με τις ψήφους συμπολίτευσης και Καραβασίλη οι διοικήσεις των Νομικών Προσώπων

-Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση το «καλώς έχειν» για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου θα κληθεί να κρίνει τη νομιμότητα της απόφασης ορισμού των Διοικήσεων των Νομικών Προσώπων του Δήμου έτσι όπως ορίστηκαν από τη Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη καθώς και τον Συνδυασμό του Γιάννη Καραβασίλη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης.

Κατά τη διάρκεια της 3ωρης συζήτησης όλες οι παρατάξεις έδειξαν έμπρακτα διάθεση συνεργασίας, κάτι που φάνηκε και από τα υπόλοιπα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου εκεί όπου υπήρξαν αρκετές ομοφωνίες αλλά και αρκετές συγκλίσεις από τους δημοτικούς συνδυασμούς.

Παρά το καλό κλίμα οι αντιπολιτεύσεις επέμειναν στην αρχική τους θέση, δηλαδή της αναλογικής εκπροσώπησης εκτός του συνδυασμού Καραβασίλη, που αναγνώρισε ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να έχει έστω και οριακή πλειοψηφία για χαράξει πολιτική και να διοικήσει.

Οι αντιπολιτεύσεις απέρριψαν ακόμα και την πρόταση για αύξηση των μελών στις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων έτσι ώστε να εκπροσωπούνται όλοι οι συνδυασμοί, καταψηφίζοντας τελικά όλες τις προτάσεις του Δημάρχου και διευκρινίζοντας σε κάθε περίπτωση ότι η αρνητική ψήφος δεν αφορά τα πρόσωπα αλλά τη γενικότερη πολιτική.

Όπως πάντως εξήγησε ο πρόεδρος του Σώματος Παύλος Καλογεράκης, εξαιτίας του γεγονότος ότι αφενός όλες οι διοικήσεις ψηφίστηκαν με 17 υπέρ, 19 κατά και 5 απόντες, αφετέρου ότι η εγκύκλιος αναφέρει ότι η ψήφος του Δημάρχου είναι δεσμευτική για το Συμβούλιο, την τελική απόφαση για τη νομιμότητα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα τη λάβει η υπερκείμενη αρχή δηλαδή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, στην οποία θα διαβιβαστούν τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ