31.7.2023 10:18

«Μάρτυρες στο ίδιο προδιαγεγραμμένο έγκλημα»

Εικόνα: Φωτογραφικό αρχείο «π»

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Χίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Για πολλοστή φορά βρεθήκαμε μπροστά στην ίδια τραγική εικόνα να καίγεται ο μαρτυρικός πνεύμονας πρασίνου, το Γιαννάκι στη Β Χίο.

Οι κυβερνητικές εγκληματικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, παρούσες κι εδώ σε όλα τα επίπεδα.

Ασυντήρητες ζώνες πυροπροστασίας, ασυντήρητοι δασικοί δρόμοι, ακαθάριστο για δεκαετίες το δάσος με τη δασική ύλη από προηγούμενες φωτιές να περιμένει τη νέα φωτιά που ήρθε, ακαθάριστα τα πρανή από τους εύφλεκτους θάμνους, ελλιπές το νερό από τις γεωτρήσεις της Βολισσού.

Τα πάντα αφημένα στον ηρωισμό των πυροσβεστών, των εθελοντικών ομάδων και των επαγγελματιών που εμπλέκονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δημοτική και Περιφερειακή αρχή εγκλωβισμένοι στη σιωπή των αμνών όλα αυτά τα χρόνια, αν και γνώριζαν την κατάσταση σιωπούσαν, για να μη θίξουν την κυβέρνηση ή αρκούνταν σε καθαρισμούς του θεαθήναι, όπως η περιφερειακή αρχή, γεγονός που αποδεικνύεται από τον τρόπο που επεκτάθηκε η φωτιά μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Τα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια, Μάρκος Σκούφαλος και Αμπαζης Γιώργος, βρέθηκαν στο σημείο της φωτιάς από τις 11 μμ μέχρι τις 3 πμ προκειμένου και να έχουν πλήρη εικόνα για την εξέλιξη της φωτιάς και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα τμήματα που επιχειρούσαν.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε άμεσα η κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα, αποστέλλοντας και δυνάμεις και οχήματα επιπλέον, αλλά κυρίως εναέρια μέσα με το ξημέρωμα, με δεδομένο ότι αναμένεται αύξηση των ανέμων, αλλά και το μέτωπο της φωτιάς έχει διευρυνθεί, ελλοχεύοντας κινδύνους για ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Ταυτόχρονα απαιτούμε την άμεση αποζημίωση των πληγέντων είτε είναι μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι κλπ.

Τέλος απαιτούμε επιτέλους να υπάρξει στροφή στην πρόληψη με όλα τα απαραίτητα κονδύλια, σε όλα τα επίπεδα τόσο της κυβέρνησης, όσο και της τοπικής διοίκησης.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ