18.2.2020 18:41

ΛΑΣ: «Στόχος να γίνουν τα νησιά οι μεγάλες φυλακές της Ευρώπης»

Η δήλωση και μετέπειτα διευκρινιστική ανακοίνωση του Υπουργού Μετανάστευσης για το «πάγωμα» της επίταξης χώρων για δημιουργία hotspot στα νησιά είναι ελιγμός της κυβέρνησης, προσπαθώντας να συγκρατήσει την αγανάκτηση των νησιωτών που είναι αντίθετη κατεύθυνση από την πολιτική της Κυβέρνησης.

Ο σχεδιασμός τους παραμένει σταθερός, που δεν είναι άλλος από το να προχωρήσουν στη δημιουργία κλειστών hotspot στα νησιά, καθιστώντας τα μεγάλες φυλακές της ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες.

Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου καλούσε την Κυβέρνηση να ανακαλέσει τη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όχι να την αναβάλει για μια εβδομάδα. Μιλούσε να μην γίνει καμία νέα δομή ούτε ανοιχτή-ούτε κλειστή, μιλούσε για τον απεγκλωβισμό τον προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και όχι να προτείνουν οι αυτοδιοικητικοί που θα γίνουν οι δομές. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η συζήτηση και κάλεσμα για συνάντηση είναι παραπλανητική γιατί αυτό που καλούνται να συζητήσουν είναι για το που, και όχι να μη γίνουν Hotspots.

Η συμμετοχή του κ Περιφερειάρχη σε οποιονδήποτε διάλογο αν η κυβέρνηση δεν ανακαλέσει την ΠΝΠ τον καθιστά  συνυπεύθυνο για τα σχέδια της κυβέρνησης.

Καλούμε τους νησιώτες, καθώς επίσης και τους συλλόγους της Αττικής  να συνεχίσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας:

  • Να πάρει πίσω εδώ και τώρα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά.
  • Να κλείσουν τα hotspot και να μην ανοίξουν νέα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ