22.10.2019 9:33

ΛΑΣ: Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο που ξεπουλά καθαριότητα, πράσινο και ηλεκτροφωτισμό

Το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και στον τομέα της Τοπικής διοίκησης . Συγκεκριμένα με το άρθρο 179   δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, "κατά την κρίση του" και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, τη καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Το αντιλαϊκό νομοσχέδιο  επιφέρει μεταξύ άλλων συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, βάζει σε μόνιμη "πρέσα" τους μισθούς και θέτει υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, .

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που αγωνίζεται ενάντια  στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η ΝΔ σε συνέχεια των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ  και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, που ξεκίνησαν ένα δυναμικό αγώνα επιβίωσης των δημόσιων παρεχόμενων υπηρεσιών από τους δήμους.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να βρεθεί στο πλάι τους και φυσικά να μη διανοηθεί όπως οι προκάτοχοί της στο δήθεν όνομα του δημόσιου συμφέροντος να καλέσει τα ΜΑΤ, προς αποκατάσταση της τάξης.

Ζητάμε μαζί τους :

Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

Καμιά ιδιωτικοποίηση! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κάτω τα χέρια  από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά .

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ