10.1.2020 11:39

ΛΑΣ: Καμία νέα δομή ούτε στο Αίπος ούτε πουθενά

Η λαϊκή αντίδραση κατά της δημιουργίας  ΠΡΟΚΕΚΑ ούτε στο Αίπος, ούτε αλλού στο νησί, προφανώς δεν άγγιξε ούτε τους κυβερνώντες ούτε  τα τοπικά στελέχη τους, οι οποίοι  συστηματικά  κοροϊδεύουν τους κατοίκους των νησιών, ενώ έχουν μεγάλη ευθύνη τόσο για την κόλαση που ζουν οι εγκλωβισμένοι στο νησί μας πρόσφυγες – μετανάστες, όσο και για την ταλαιπωρία των κατοίκων των περιοχών που έχουν σηκώσει το βάρος του hot spot.

Το αποτέλεσμα: τα νησιά μετατρέπονται σε φυλακές.

Υπενθυμίζουμε  ότι βασικό στοιχείο στην προεκλογική ατζέντα της κυβέρνησης της ΝΔ και του βουλευτή της κ. Μηταράκη, ήταν ότι θα κλείσει η ΒΙΑΛ και δεν θα υπάρχει μακροχρόνια παραμονή ούτε άλλες δομές .

 Αυτά λέγονταν μέχρι να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών, για να συνεχίσουν την ίδια  πολιτική εγκλωβισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση.

Την ευθύνη μοιράζονται  και οι τοπικοί άρχοντες δήμαρχοι και περιφερειάρχης, που όλο αυτό το διάστημα αναλώνονται σε επικοινωνιακά παιχνίδια και πάρε δώσε με την κυβέρνηση  χωρίς συγκεκριμένη πρόταση αγώνα τόσο στη Χίο, όσο και στα νησιά.

Ενδιαφέρον έχει  ότι ο Δήμαρχος ήταν απών  από ακόμη μια κρίσιμη συνάντηση στη Μυτιλήνη, ενώ ψάχνουν διέξοδο στο ρεαλισμό!!! Ρωτάμε ευθέως :Ποιο ρεαλισμό;;; Να δώσουμε γη και ύδωρ στην κυβέρνηση και στην ΕΕ για να συνεχίζουν να διατηρούν τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών και τους κατοίκους τους ανθρωποφύλακες και σε ομηρία;;;.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Ρεαλισμός είναι να σπάσει εδώ και τώρα ο γεωγραφικός περιορισμός, η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας –ελληνικών κυβερνήσεων και να απεγκλωβιστούν από τα νησιά μας και τη χώρα οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Ρεαλισμός είναι να ξεκινήσει παναιγιακός αγώνας και να νεκρώσουν τα πάντα στα νησιά ως ξεκίνημα τη βδομάδα που έρχεται, για να αντιμετωπίσουμε το «νόμος και τάξη» της ΝΔ, για να έχουν μέλλον τα νησιά μας .

Είναι προφανές ότι η στάση που τηρούν Δήμαρχος και Περιφερειάρχης, ανεξαρτήτως προθέσεων για κατανάλωση,  διευκολύνει την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις πολιτικές  της δεσμεύσεις που της επιβάλλονται από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και από τη Συμφωνία με την Τουρκία όσον αφορά όχι μόνο το προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά  και όλα τα διαδραματιζόμενα τον τελευταίο καιρό στην ευρύτερη περιοχή της ανατ. Μεσογείου.

 Τα λόγια   του αρμόδιου  υπουργού κ. Στεφανή για υπερδομή στο ΑΙΠΟΣ χωρίς να λάβει υπόψη  τη φωνή του λαού  παρά τις δηλώσεις του ιδίου ότι η κυβέρνηση ακούει τις τοπικές κοινωνίες, είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες . Στην πράξη η κυβέρνηση αποδέχεται  ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα παραμείνει για χρόνια εγκλωβίζοντας στα νησιά μας χιλιάδες κόσμου που έφυγαν κατατρεγμένοι από την περιοχή τους. Στην πράξη προσπαθεί με επικοινωνιακά παιχνίδια και «λαγούς» να περάσει την πολιτική της.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν πρόκειται να αποδεχτούμε  τέτοιες αποφάσεις  και θα αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο, υποστηρίζοντας  πάντα:

  • Καμιά  Δομή , ούτε στο ΑΙΠΟΣ , ούτε αλλού στο νησί
  • Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες δομές (hotspot) και να δημιουργηθεί σε κάθε νησί ένας επαρκής χώρος υποδοχής προσωρινής διαμονής, υποδοχής,καταγραφής και ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
  •  Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα.

Να ναυλωθούν  πλοία για τη μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου κλπ και από εκεί σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.

  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα. Δουβλίνο κλπ
  • Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά, επανενώσεις οικογενειών, κανένας ανήλικος, έγκυος και ευάλωτος σε ακατάλληλες συνθήκες.
  •  Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων στο άσυλο, όχι στην καταστολή και την καταπάτηση θεμελιωδών διεθνών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
  • Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
  • Να αποζημιωθούν όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Καταλήγοντας επιβεβαιώνεται το συμπέρασμα μας ότι είμαστε μόνοι  απέναντι στα άθλια  πολιτικά παιχνίδια τη κυβέρνησης  και της ΕΕ που επιμένουν να κρατούν  το νησί  και τη πατρίδα μας φυλακή για τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων

Τα σχέδιά τους  δεν πρέπει να περάσουν  . Πρέπει όλοι μαζί  και παντού να υπερασπίσουμε μαζί με όλα τα άλλα  και τα ιστορικά σημαινόμενα του βουνού, σαν βουνό ελευθερίας και όχι  σαν φυλακή.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ