9.11.2019 10:23

ΛΑΣ: «Δέσμια ρατσιστικών λογικών η δημοτική αρχή»

Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή την οξυγονοκόλληση της ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΑΛ.

Πρόσφυγες ή μετανάστες το ψευτοδίλημμα ,που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με διάφορους δημάρχους και περιφερειάρχες, οι οποίοι  ασχέτως μεγαλοστομιών και δήθεν διαφορών, συντάσσονται με την εχθρική  ατζέντα της, έναντι των προσφύγων και μεταναστών , καλλιεργώντας τη μισανθρωπιά.

Ξεχνούν όλοι αυτοί ότι μιλάμε για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!

 Στο ίδιο μήκος κύματος η δημοτική αρχή Χίου, που κοροϊδεύει ασύστολα τη νοημοσύνη μας.

Δύο φορές  στο δημοτικό συμβούλιο δήλωσε αναρμόδια, όταν κλήθηκε από την παράταξή μας , να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων, να τους προστατέψει από τα καιρικά φαινόμενα στο μερίδιο που την αφορά, όταν κληθεί.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μάλιστα ,  μας έκανε και μάθημα για το πώς λειτουργεί το Συμβούλιο Πολιτικής προστασίας, αρνούμενη να πει εκείνη τι θα κάνει όταν κληθεί,

Επειδή όμως ο βασιλιάς είναι γυμνός και για την  ακρίβεια δέσμιος ρατσιστικών λογικών ελέω πολιτικού κόστους και πελατείας , έσπευσε να  αποδείξει ότι είναι πλήρως αρμόδια να σφαλίζει με οξυγονοκόλληση τις πόρτες  της ανακύκλωσης στη ΒΙΑΛ, για να εμποδίσει αυτούς τους ανθρώπους  από το να προφυλαχτούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, λες και θα έσπαγαν τις αλυσίδες μόνοι τους!

Αποτελεί ΝΤΡΟΠΉ  για την ιστορία του νησιού  αυτή η ενέργεια, προστίθεται στις μαύρες σελίδες του και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους όσους στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε διατηρούν την ανθρωπιά τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η απαίτηση του κοινοτικού συμβουλίου Χαλκιούς που εξακολουθεί να στοχοποιεί αυτούς  τους ρημαγμένους ανθρώπους , να μην κατανοεί ότι δεν πρόκειται για παραχώρηση, αλλά για έκτακτη χρήση αν και όταν χρειαστεί και ότι σε κάθε περίπτωση την προσοχή  και αγωνιστική του διάθεση  πρέπει να την στρέψει στην κυβέρνηση της ΝΔ, στις πολιτικές της ΕΕ και σε όλες εκείνες τις πολιτικές  δυνάμεις που εγκλωβίζουν αυτούς τους ανθρώπους στο νησί και στη χώρα. Άλλωστε όλοι αυτοί τους έταζαν λαγούς με πετραχήλια με πρώτο τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Μηταράκη.

Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ εξακολουθούμε να βλέπουμε τον πραγματικό ένοχο και απαιτούμε:

  • Το κλείσιμο της ΒΙΑΛ και όλων των HotSpots στα νησιά.
  • Την προστασία των προσφύγων μεταναστών από τις καιρικές συνθήκες γι αυτό και εάν χρειαστεί πρέπει να διατεθούν   τα διαθέσιμα κτίρια και από πλευράς  του δήμου.Επαίσχυντες ενέργειες όπως η αναφερόμενη να αρθούν άμεσα.
  • Όχι στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά.
  •  Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας και στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ.
  • Σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης. Σεβασμός των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών σε θέματα παιδείας, υγείας, πρόνοιας. Ειδική μέριμνα και προστασία για τα παιδιά.
  • Λέμε όχι στα αντιδραστικά και επικίνδυνα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ για τις ανθρώπινες ζωές.
  • Να μετακινηθούν τώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα υπηρεσίες ασύλου και ταυτοποίησης. Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hotspot ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και περιφέρειες με βάση τον τόπο κατοικίας τους .
  • καμία εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό μεταναστευτικό αποκλειστική διαχείριση κονδυλίων από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς.
  • Να δοθούν 100%  αποζημιώσεις σε όλους όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα hotspots άμεσα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ