3.12.2020 13:41

ΛΑΣ Δήμου Χίου: «Οι γιορτές «αγάπης» μετατρέπονται σε γιορτές μίσους για τους πρόσφυγες και μετανάστες»

Αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ για το πρόγραμμα «Εστία», που παρείχε στέγη σε ευάλωτες ομάδες προσφύγων και μεταναστών και οικογένειες στα νησιά μας.

Εγκλεισμός στα γκέτο της ΒΙΑΛ και των άλλων νησιών, προκειμένου για άλλη μια φορά να ισχύσει «νόμος και τάξη», απέναντι στους κατατρεγμένους που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικοί τους πόλεμοι, από τους οποίους δε λείπει η ελληνική κυβέρνηση, συμμετέχοντας με τις ένοπλές δυνάμεις της χώρας πέρα και έξω από οποιαδήποτε σχέση με τα δικά μας σύνορα και την προστασία τους.

Στην πρόσφατη σύνοδο της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση της ΝΔ εμφανίστηκε έτοιμη για την αποστολή ειδικών δυνάμεων (αλεξιπτωτιστών) στο Μάλι της Δυτικής Αφρικής, στο πλάι των γαλλικών στρατευμάτων που πραγματοποιούν επέμβαση στη χώρα, με το πρόσχημα της «τρομοκρατίας» και της «ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών». 

Αλήθεια τα πετρέλαια και οι φυσικοί πόροι της Αφρικής και των κρατών της, ονομάζονται, «ανάσχεση μεταναστευτικών ροών»; Οι πολεμικές συγκρούσεις και η βία απέναντι στους λαούς, η καταλήστευση των πόρων τους μειώνουν τις μεταναστευτικές ροές ή τις αυξάνουν;

Δεν περιμέναμε λοιπόν κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον υπουργό της που για μια ακόμη φορά εργαλειοποιούν, τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική τους σε βάρος των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών, που εκτός από θύματα τους πετούν σαν τα σκυλιά στα γκέτο τους, τα διατηρούν σε επίπεδα διαβίωσης υπό άθλιες συνθήκες και φυσικά εξακολουθούν να τους παρουσιάζουν ως εχθρό, για να έχουν συσπειρωμένο το μισάνθρωπο και ακροδεξιό ακροατήριο τους και εξασφαλισμένη την ψήφο του.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ. ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Για τους υπόλοιπους που εξακολουθούμε να ντρεπόμαστε «για τη ζέστα μας και την ανθρωπιά μας» ισχύουν αυτά που εδώ και χρόνια απαιτούμε:

  • Για άμεση αποσυμφόρηση και απεγκλωβισμό από το νησί και από τη χώρα των προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Δικάιωμα ασύλου στις χώρες προορισμού.
  • Καμιά επέκταση της ΒΙΑΛ, αλλά κλείσιμο!
  • Καμιά δομή εγκλωβισμού κλειστή ή ανοιχτή πάνω στο νησί μας και στα νησιά μας. 
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όσο καιρό παραμένουν στη χώρα μας , συνέχιση αντίστοιχων με το «ΕΣΤΙΑ» προγραμμάτων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ