11.7.2024 7:05

Λαϊκή Συσπείρωση : Η "Σιωπή των Αμνών" για τα καταστροφικά σχέδια εξόρυξης αντιμονίου στον Κέραμο

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χίου, με μια έντονη ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2024, καταγγέλλει την εκκωφαντική σιωπή των αντιπολιτεύσεων του Δήμου Χίου σχετικά με τα κυβερνητικά σχέδια εξόρυξης αντιμονίου στην περιοχή του Κεράμου. Η ανακοίνωση επικεντρώνεται στην ανησυχία για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνέπειες που θα επιφέρει η εξόρυξη αυτή, καθώς και στην έλλειψη αντίδρασης από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Καταγγελία για την αδράνεια των αντιπολιτεύσεων
Στην ανακοίνωση, η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει ότι η σιωπή των αντιπολιτεύσεων, εκτός της δικής της, είναι προκλητική και θεωρείται συνενοχή. Κατηγορούν τις άλλες παρατάξεις ότι αποφεύγουν να πάρουν θέση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την καταστροφή της Βόρειας Χίου μέσω των σχεδίων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων αντιμονίου. Η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή, η οποία αποτελείται από μέλη της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργεί ως μεσάζων σε αυτή την υπόθεση.

Οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα
Η ανακοίνωση τονίζει ότι όποιος αναλάβει την εξόρυξη θα το κάνει για τα κέρδη του, εις βάρος του περιβάλλοντος και των μελλοντικών εργαζομένων, φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάσταση στη Χαλκιδική. Επισημαίνει την ανάγκη να ακουστούν οι θέσεις των αντιπολιτεύσεων για το θέμα, καθώς η σιωπή τους ισοδυναμεί με συνενοχή στις καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρει η εξόρυξη.

Απαίτηση διαφάνειας και λογοδοσίας
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον χιώτικο λαό να απαιτήσει απαντήσεις και θέσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση και τις άλλες δύο παρατάξεις. Η ανακοίνωση αναφέρεται επίσης στην παραπλάνηση του δημάρχου προς το δημοτικό συμβούλιο και το λαό της Χίου μέσω ψεμάτων και υπεκφυγών, όπως αποκαλύπτουν και δημοσιεύματα (π.χ. Αστραπάρης).

Κάλεσμα για δράση
Κλείνοντας, η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι οι δημοτικές παρατάξεις οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στα σχέδια εξόρυξης αντιμονίου και να ενημερώσουν τον χιώτικο λαό για τις επιπτώσεις. Η σιωπή και η αδράνεια δεν είναι αποδεκτές όταν διακυβεύονται το περιβάλλον και η ευημερία των κατοίκων.

Η ανακοίνωση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για διαφάνεια και ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτικών παρατάξεων στις αποφάσεις που αφορούν τη βιωσιμότητα και το μέλλον της Χίου. Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί σε επαγρύπνηση και δράση, επισημαίνοντας ότι η μοίρα της Βόρειας Χίου δεν πρέπει να αποφασιστεί χωρίς τη συμμετοχή και την ενημέρωση του λαού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ