20.11.2019 10:31

ΛΑ.Σ.: «Νέο κέντρο σημαίνει μεταφορά του προβλήματος από το Χαλκειός σε άλλη περιοχή»

Την αντίθεσή της με τη δημιουργία κλειστού κέντρου, έτσι όπως προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός, δηλώνει μέσα από ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου, κατηγορώντας τόσο τη Δημοτική Αρχή όσο και την Κυβέρνηση ότι παραμένουν απούσες από το δράμα των προσφύγων αλλά παρούσες στην πολιτική του εγκλωβισμού.

Αναλυτικά η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει:

Μετά και τις τελευταίες βροχές που απέδειξαν ότι κυβέρνηση, δημοτική και περιφερειακή αρχή είναι κραυγαλέα απούσες από το δράμα των προσφύγων,  αφήνοντας μωρομάνες, μικρούς και μεγάλους να τα βγάλουν πέρα με τις λάσπες και τα νερά στο κολαστήριο της ΒΙΑΛ, ήρθε η ώρα  να ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται και σε επίπεδο βουλευτών του νησιού , ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για το πού και σε ποιο κολαστήριο θα συνεχιστεί ο εγκλωβισμός των προσφύγων μεταναστών στο νησί.

Στο τραπέζι το Πυτιός, το 18 πάνω ή κάτω, κλειστή δομή κλπ, που όλα αυτά τα τύπου Αμυγδαλέζας κλειστά κέντρα, ένα προδιαγράφουν: Την υποταγή στις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, στις συμφωνίες τους με την Τουρκία για νησιά και Ελλάδα , αποθήκες ανθρώπινων ψυχών , γκέτο και κολαστήριο, βορά στο στόμα του κάθε φασίστα και ρατσιστή, βορά σε μερίδα τοπικώνκοινωνιών, που έχουν αρχίσει να ξεχνούν την ανθρωπιά τους, να ξεχνούν τι σημαίνει μάνα και παιδί και το δηλητήριο της ξενοφοβίας να τις διαπερνά από άκρη σε άκρη.

Όλα αυτά σημαίνουν μεταφορά των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Χαλκιούς , από τον εγκλωβισμό αυτών των κολασμένων του πολέμου και της οικονομικής εξαθλίωσης της βαρβαρότητας του καπιταλισμού, σε άλλη περιοχή, δηλαδή μετάθεση προβλημάτων!

Και τι κάνει για όλα αυτά η δημοτική αρχή;; Θα το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο και καλά κάνει, όμως η ίδια θέσεις εκτός των οξυγονοκολλήσεων στις πόρτες της ανακύκλωσης για να μην προστατευτούν από τις καιρικές συνθήκες οι πρόσφυγες,  έχει;;;

Λέει ναι ή όχι σε ΠΡΟΚΕΚΑ και άλλα κέντρα;Οι άλλες παρατάξεις αλήθεια που συμφώνησαν σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο με ένα κατάλογο αιτημάτων πώς τοποθετούνται μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις για νέο κέντρο-φυλακή;

Δε θα σταματήσουμε να το λέμε και να το επαναλαμβάνουμε: Όσο το προσφυγικό – μεταναστευτικό, παραμένει εγκλωβισμένο με ευθύνη κυβερνήσεων και τοπικών αρχών στα γρανάζια των πολιτικών της ΕΕ , των συμφωνιών του Δουβλίνου και της Τουρκίας, τόσο θα βιώνουμε ως νησιά και ως χώρα το δράμα αυτών των ανθρώπων.

Απαιτείται να πάμε κόντρα σε αυτές τις πολιτικές με ταυτόχρονη αλληλεγγύη και προστασία αυτών των ανθρώπων όσο βρίσκονται στα νησιά μας και στη χώρα μας.

Τώρα κίνημα με στόχους :

  • Το κλείσιμο της ΒΙΑΛ και όλων των HotSpots στα νησιά.

•     Την προστασία των προσφύγων μεταναστών από τις καιρικές συνθήκες .

•     Όχι στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά.

•     Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας και στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ.

•     Σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης. Σεβασμός των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών σε θέματα παιδείας, υγείας, πρόνοιας. Ειδική μέριμνα και προστασία για τα παιδιά.

•     Λέμε όχι στα αντιδραστικά και επικίνδυνα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ για τις ανθρώπινες ζωές.

•     Να μετακινηθούν τώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα υπηρεσίες ασύλου και ταυτοποίησης. Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hotspot ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και περιφέρειες με βάση τον τόπο κατοικίας τους .

•     Καμία εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό μεταναστευτικό αποκλειστική διαχείριση κονδυλίων από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς.

•     Να δοθούν100%  αποζημιώσεις σε όλους όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα hotspots άμεσα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ