Αυτοδιοίκηση

24/2/20 15:06

τελ. ενημ.: 24/2/20 15:06

ΛΑ.Σ.: Απέναντι από την Κυβέρνηση αλλά απέναντι και από τις φασιστικές φωνές

Τη γενικότερη στάση της σε μία κρίσιμη για τον τόπο περίοδο, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου, σημειώνοντας ότι βρίσκεται απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης αλλά και απέναντι σε φασιστικές και ρατσιστικές φωνές.

Αναλυτικά αναφέρει:

Την ώρα που κορυφώνεται ο αγώνας του λαού της Χίου για να αποτρέψει το κολαστήριο φυλακή της υπερδομής στο Αίπος που αποφάσισε η κυβέρνηση της  ΝΔ και ο υπουργός της , την ώρα που ετοιμάζονται οι δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ  να χτυπήσουν τον εχθρό - λαό , την ίδια ώρα τα γνωστά φασιστοειδή της Χίου , οι γνωστοί πρώην Χρυσαυγίτες καταδικασμένοι για βιαιοπραγίες εναντίον συμπολιτών μας δημοσιογράφων και εργαζομένων , αλλά και εναντίον προσφύγων , θεωρούν ότι βρήκαν την ευκαιρία να βγουν από τις κρυψώνες τους  για να «σώσουν»το νησί μας μαζί με το παρεάκι τους .

Χρησιμοποιούν μάλιστα σε διαδικτυακά τους καλέσματα και το όνομα της Συντονιστικής επιτροπής αγώνα αιρετών και πολιτών της Χίου , μέλη της οποίας είμαστε και οι αιρετοί της Λαϊκής Συσπείρωσης και στους δυο βαθμούς τοπικής διοίκησης .

Στοχοποιούν ξανά όπου βρεθούν, τους πρόσφυγες και μετανάστες και διαδίδουν τις γνωστές ιστορίες για αγρίους , των εισβολών, της διαφορετικότητας της  ράτσας  και τωνισλαμοποιήσεων, δρώντας σαν Πέμπτη φάλαγγα , ενάντια στις πραγματικές αιτίες εγκλωβισμού που είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Στη συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αιρετών και των κατοίκων της Χίου, έχει πολλαπλώς συμφωνηθεί, ότι αυτό που προέχει είναι το δίκιο των κατοίκων του νησιού μας , που δεν μπορούν πλέον να σηκώνουν ένα τέτοιο βάρος , όπως το προσφυγικό μεταναστευτικό, ότι  δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η οποιαδήποτε νέα υπερδομή πουθενά πάνω στο νησί, απεναντίας να κλείσει η ΒΙΑΛ και να υπάρχει μόνο χώρος καταγραφής και ταυτοποίησης μικρής διάρκειας, για τη γεννάια αποσυμφόρηση του νησιού και τον απεγκλωβισμό από τα νησιά και τη χώρα των προσφύγων μεταναστών.

Ταυτόχρονα από όλους έχει συμφωνηθεί ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν αποτελούν τον εχθρό  ούτε γίνεται ανεκτό ναστοχοποιούνται στις όποιες κινητοποιήσεις μας .

Αυτό οριοθετεί και τη συντονιστική επιτροπή , απέναντι στις ακροδεξιές, φασιστικές και ρατσιστικές  φωνές μίσους , απέναντι σε ενδεχόμενες και γνωστές  προβοκάτσιες από το παρελθόν που θα αμαυρώσουν και θα λερώσουν το έργο της.

Αυτό της δίνει και τη δύναμη να μπει μπροστά με το σύνολο των αιρετών, στη βάση και των αποφάσεων του πρόσφατου δημοτικού Συμβουλίου και να δεχθεί τις όποιες συνέπειες, προκειμένου το νησί να νικήσει στον αγώνα του.

 

Για τα μέλη τη συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και κατοίκων της Χίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αμπαζής Γιώργης Περιφερειακός σύμβουλος

Σκούφαλος Μάρκος δημοτικός σύμβουλος , επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης

ΚωστάλαΚλαίρη Δημοτική σύμβουλος. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση