25.8.2020 16:25

ΛΑ.Σ.: «Απαιτείται φρένο από τους επαγγελματίες στις καταλήψεις χώρων»

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ψηφίσθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο , ομόφωνα , μέτρα στήριξης και ανακούφισης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που λόγω κορονοϊου  έχουν πληγεί. 

Σήμερα βιώνοντας ένα περίεργο καθεστώς λόγω COVID, αφενός  η ατομική ευθύνη των πολιτών έχει φτάσει σε ύψη , αφετέρου η  κυβέρνηση , δεν αναλαμβάνει τις δικές της κρατικές ευθύνες,  εκτός αν πρόκειται για εφοπλιστές , αεροπορικές εταιρείες μεγαλοξενοδόχους και μεγαλοεπιχειρηματίες , αφήνοντας εμάς να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά .

Στα πλαίσια αυτά  στο δημοτικό συμβούλιο,  συζητήθηκαν ανακουφιστικά μέτρα μεταξύ των οποίων  και οι όροι  λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων εστίασης τόσο στη ζώνη λιμένα, αλλά και στο κέντρο, στην περιφέρεια και όπου δραστηριοποιούνται ανάλογες επιχειρήσεις με αύξηση και του χώρου που καταλαμβάνουν , για να τηρηθούν σωστά τα μέτρα .

Επαναλαμβάνουμε αυτά αποφασίστηκαν ομόφωνα .

Αυτό όμως που παρατηρείται σήμερα είναι , ότι αρκετές επιχειρήσεις δεν τηρούν  τα παραπάνω , αλλά επεκτείνονται σε τέτοιο βαθμό , ώστε ακόμα και τις βραδινές ώρες να καλύπτουν  εξ ολοκλήρου  το οδόστρωμα, ιδιαίτερα  στους κάθετους δρόμους προς το λιμάνι,  χωρίς να  αφήνουν χώρο διέλευσης  για πεζούς πολύ δε περισσότερο  για οχήματα. 

Εδώ τίθεται το ερώτημα: Οι υπηρεσίες του δήμου που είναι αρμόδιες για τους ελέγχους αυτούς  πως αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις; 

Η αρμόδια επιτροπή για τους ελέγχους στα καταστήματα αλλά και ο  αρμόδιος αντιδήμαρχος οφείλουν να επιληφθούν άμεσα και με πνεύμα νουθεσίας σε πρώτη φάση , αλλά και εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα σε αυτούς που δεν θα συμμορφωθούν στο μέλλον .

Η Δημοτική Αρχή συνολικά  τι έχει να πει  για τη διαμορφούμενη κατάσταση , η οποία εκτός του ότι είναι πέρα και έξω από τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, εγκυμονεί και κινδύνους  διασποράς του ιού, σύμφωνα με τις καθημερινές ανακοινώσεις της πολιτικής προστασίας;

Εν αναμονή  απαντήσεων , θεωρούμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι  πρέπει να επιληφθούν   ως οφείλουν αυτών  των καταστάσεων, για την προστασία όλων των πολιτών. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ