15.6.2021 19:20

Κτιριακές αυθαιρεσίες μπλοκάρουν την αξιοποίηση ακινήτων του Δήμου Χίου

Φώτο από Aplotaria.gr

Στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος Χίου στην προσπάθεια αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Γιώργος Μπελέγρης στο πλαίσιο παρέμβασής του στο διαδικτυακό podcast του Politischios.gr.

Όπως εξήγησε, η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση αφορά τη βεβαίωση από την ομάδα υπαγωγής αυθαιρέτων ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν έχει αυθαιρεσίες.

Αυτό σύμφωνα με τον ίδιο, οδηγεί σε μία αδιέξοδη κατάσταση αφού ο Δήμος μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πάρει το «πράσινο φως» για κάποιο από τα ακίνητά του για τα οποία υπάρχει ενδιαφέρον.

«Για να πάρουμε αυτό το πιστοποιητικό είτε το ακίνητο δεν πρέπει να έχει κάποια αυθαιρεσία είτε – σε περίπτωση που υπάρχει τέτοια- να προχωρήσουμε στη νομιμοποίησή του. Είναι μία χρονοβόρα διαδικασία. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40 ακίνητα για τα οποία υπάρχει ενεργό ενδιαφέρον για τα οποία όμως προσπαθούμε να πάρουμε βεβαίωση χωρίς να τα έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής», ανέφερε ο κ. Μπελέγρης.

Ως παράδειγμα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, έφερε την περίπτωση του Μπαλουχανά, ο οποίος θεωρείται ως ένα ενιαίο ακίνητο.

«Έτσι αν κάποιο ακίνητο ξενοικιαστεί, για να το μισθώσουμε εκ νέου θα πρέπει να τακτοποιήσουμε όλα τα ακίνητα του Μπαλουχανά, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε», ανέφερε ο κ. Μπελέγρης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ