29.3.2020 19:58

Κοινή δήλωση Κάρμαντζη- Μουτζούρη με πολλαπλά μηνύματα

Τι σηματοδοτεί η κοινή αναφορά των επικεφαλής Δήμου και Περιφέρειας

Κοινή δήλωση στον απόηχο της ανακοίνωσης του Βουλευτή Χίου και Υπ. Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, σχετικά με την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου της επέκτασης του αεροδρομίου της Χίου εξέδωσαν Σταμάτης Κάρμαντζης και Κώστας Μουτζούρης.

Για τους γνωρίζοντες τα αυτοδιοικητικά, η συγκεκριμένη δήλωση κρύβει παρασκήνιο αλλά και προθέσεις που από εδώ και στο εξής θα καθορίσουν τις εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά σε τοπικό επίπεδο.

Βασικό στοιχείο της συγκεκριμένης κοινής δήλωσης, είναι η απουσία του αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνου, με τους δύο προαναφερόμενους να διατυπώνουν παρασκηνιακά τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι αμέσως μετά τη δήλωση του Βουλευτή Χίου, ο αντιπεριφερειάρχης έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση κάνοντας λόγο για δικαίωση των κόπων της Π.Ε. Χίου.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη ενόχλησε τόσο τον Βουλευτή Νότη Μηταράκη, όσο και τους Δήμαρχο και Περιφερειάρχη, οι οποίοι έσπευσαν να εκδώσουν κοινή δήλωση το μεσημέρι της Κυριακής.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση Μουτζούρη – Κάρμαντζη, η αναγνώριση της προσφοράς του Νότη Μηταράκη, εκλαμβάνεται ως γέφυρα Μουτζούρη στην Κυβέρνηση και ειδικά στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, με τον οποίο ο Περιφερειάρχης είχε έρθει σε ανοιχτή αντιπαράθεση το τελευταίο διάστημα με αφορμή την παρουσία των ΜΑΤ στα νησιά.

Τόσο αυτή η αναφορά στο πρόσωπο Μηταράκη, όσο και οι τελευταίες αναφορές του Περιφερειάρχη για θετικές κινήσεις της Κυβέρνησης, στο κυβερνητικό στρατόπεδο προσμετρούν θετικά, με το κυβερνητικό επιτελείο να θεωρεί ότι οι σχέσεις Κυβέρνησης- Μουτζούρη, βρίσκονται σε στάδιο επαναπροσδιορισμού προς το θετικότερο.

Αναλυτικά η δήλωση Κάρμαντζη- Μουτζούρη

Πριν λίγο διάστημα σε μια από τις τακτικές μας συναντήσεις, Περιφέρεια και Δήμος, με τη συμμετοχή των Τεχνικών μας Υπηρεσιών συζητήσαμε και αξιολογήσαμε ό,τι έχει σχέση με το σπουδαιότατο για τη Χίο έργο που αφορά το αεροδρόμιο και την ολοκλήρωση της επέκτασής του. Θέσαμε χρονοδιάγραμμα ενεργειών, παράλληλα με την αξιοποίηση όλων εκείνων των σημαντικών ενεργειών και προσπαθειών που είχαν ήδη προηγηθεί από τους προκατόχους όλων των βαθμών της ιεραρχίας για την ολοκλήρωσή του.

Με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό, έχουμε ακόμα ένα βασικό βήμα για τη σταδιακή ολοκλήρωση του έργου. Ενωμένοι και σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση,Περιφέρεια και Δήμος συνεχίζουμε δυνατά για την επίλυση και ολοκλήρωση ζωτικής σημασίας έργων όπως Φράγμα Κόρης Γεφύρι, λιμενικές υποδομές αλλά και άλλων  χρονιζόντων  προβλημάτων, γιατί αυτό έχει ανάγκη ο τόπος μας τις κρίσιμες ώρες που διανύουμε και ειδικότερα εν μέσω των κορυφαίων προβλημάτων του κορονοϊού και του μεταναστευτικού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ