31.3.2022 13:23

"Κλειδώνουν" σε Καρδάμυλα - Πιτυός και Άγιο Γεώργιο οι νέες λατομικές ζώνες

Εκτός οι Καρυές μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων λέει ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής

Την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Χίου έλαβαν 3 υποψήφιες λατομικές ζώνες, οι οποίες οριοθετούνται σε κεντρική και βόρεια Χίο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή, ήδη έχει αποκλειστεί η μία, εξαιτίας αντιδράσεων των κατοίκων και αφορά στην περιοχή των Καρυών.

Οι άλλες δύο, όπως είπε, βρίσκονται σε περιοχή ανάμεσα σε Καρδάμυλα και Πιτυός αλλά και στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Συκούση.

Η διαδικασία στη συνέχεια προβλέπει την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, με τους φακέλους να έχουν ήδη κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο και στη συνέχεια η τελειωτική τους έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Σε αυτό το τοπίο έρχεται να προστεθεί και η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία, εγκρίθηκε και μία 3η λατομική ζώνη, στη νότια Χίο, πολύ κοντά με το ήδη υπάρχον λατομείο της εταιρείας «Λατώ».

Σε κάθε περίπτωση, είπε ο αντιπεριφερειάρχης, έχει διαπιστωθεί από όλους η αναγκαιότητα νέων λατομικών ζωνών αφού η εισαγωγή πρώτων υλών εκτός Χίου είναι μία κοστοβόρα διαδικασία που αυξάνει τελικά το κόστος σε βάρος των ιδιωτών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ