2.3.2020 12:47

Χιακή Συμπολιτεία: Η κυβέρνηση να στείλει άμεσα πλοία για απεγκλωβισμό

Η Χιακή Συμπολιτεία παρακολουθώντας από κοντά και με αγωνία όπως όλοι οι κάτοικοι της Χίου τις εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων:

  • Καλεί την κυβέρνηση να στείλει άμεσα πλοία και να προχωρήσει σε μαζική αποσυμφόρηση του νησιού. Η κατάσταση στη ΒΙΑΛ βρίσκεται πολύ πέρα από κάθε όριο. Το ενδεχόμενο νέων μαζικών αφίξεων ανθρώπων και του στριμώγματός τους στο κολαστήριο της ΒΙΑΛ θα σημαίνει πλέον ανοιχτό κίνδυνο απώλειας ζωών. Καλούμε τη δημοτική αρχή να απαιτήσει με κάθε τρόπο από την κεντρική εξουσία τη μαζική αποσυμφόρηση του νησιού και τη μεταφορά των διαμενόντων σε ασφαλείς συνθήκες στην ενδοχώρα.
  • Καλεί τους συμπολίτες μας και όποιους φορείς ή συμβούλια συμμετέχουν στον αποκλεισμό της ΒΙΑΛ να αποχωρήσουν και να ανοίξουν τον δρόμο προς τον καταυλισμό. Δεν υπάρχει κανένα νόημα σε έναν τέτοιο αποκλεισμό, που το μόνο που κάνει είναι να δυσχεραίνει τη δουλειά αστυνομίας, λιμενικού, γιατρών, εργαζομένων.
  • Δεν υπάρχει κανένα νόημα σε έναν τέτοιο αποκλεισμό, που τρομοκρατεί τους χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που διαβιούν στη ΒΙΑΛ. Δεν υπάρχει κανένα νόημα σε έναν τέτοιο αποκλεισμό που μπορεί εύκολα να δώσει βήμα και βάση δράσης σε ακραία ακροδεξιά στοιχεία που ονειρεύονται κυνηγητό «λαθραίων» και «MKO».

Καλούμε κάθε λογικό άνθρωπο να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον απάνθρωπο παραλογισμό που γιγαντώνεται γύρω μας.

Η απάντησή μας στην προσπάθεια εργαλειοποίησης του προσφυγικού ζητήματος από τον Ερντογάν δεν μπορεί να είναι το να βαφτίζουμε «εισβολείς» τους πρόσφυγες του πολέμου, της φτώχειας και των διώξεων. Η απάντησή μας πρέπει να είναι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η απαίτηση με κάθε μέσο από την ελληνική και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναλάβουν άμεσα, τώρα, τις ευθύνες τους.

Η προσωπική και συλλογική στάση του καθενός μας αυτές τις δύσκολες ώρες θα γραφτεί στην Ιστορία. Ας μετρήσει ο καθένας και η καθεμιά το μπόι του: θα παραδοθούμε στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, ή θα απαιτήσουμε το καλό όλων απέναντι στα σχέδια οποιασδήποτε εξουσίας;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ