29.1.2021 20:51

«Κάποιοι επενδύουν στη Χίο της ανθρωποφαγίας»

Προβληματική επιλογή το Θόλος αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο εκχώρησε τη δυνατότητα επιλογής χώρου στην κυβέρνηση, λέει ο Δήμαρχος Χίου

Στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου μεταφέρθηκε ο πόλεμος ανακοινώσεων, που ακολούθησε μετά την αιφνιδιαστική και απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να επιλέξει το Θόλος, ως περιοχή για τη δημιουργία δομής καταγραφής και φιλοξενίας μεταναστών.

Από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης και παρότι η συζήτηση αφορούσε αποκλειστικά τον προϋπολογισμό του Δήμου Χίου, η Δημοτική Αρχή βρέθηκε στο στόχαστρο των αντιπολιτεύσεων, που της καταλόγισαν ταύτιση απόψεων με τον Νότη Μηταράκη ενώ άφησαν υπονοούμενα ότι η Δημοτική Αρχή γνώριζε για το Θόλος και δεν μίλησε.

Σε έντονο ύφος, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ξέσπασε, κατηγορώντας τους συνδυασμούς Τριαντάφυλλου και Καραβασίλη για πλήρη συνεργασία με στόχο τη στοχοποίηση του ίδιου και των συμβούλων της πλειοψηφίας, σε βαθμό που πλέον καθίσταται επικίνδυνος για τα στελέχη της συμπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος Χίου ξεκαθάρισε ότι όχι μόνο δεν ήξερε για τις προθέσεις του Υπουργείου αλλά και το ότι θεωρεί το Θόλος ως προβληματική θέση. Ωστόσο, επέστρεψε τα βέλη των αντιπολιτεύσεων λέγοντας ότι, το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε το δικαίωμα στην κυβέρνηση να επιλέξει χώρο και προσκάλεσε τους επικεφαλής των συνδυασμών να συνεδριάσουν τη Δευτέρα για την επιλογή χώρου.

«Και εγώ ο ίδιος και οι σύμβουλοί μου αυτό το οποίο είπαμε είναι να δημιουργηθεί μία κλειστή δομή μακριά από τον αστικό ιστό. Δεν είπαμε ούτε τοποθεσία, ούτε αριθμό. […] Κατηγορείτε ότι δεν εφαρμόζουμε την απόφαση του Δ.Σ.. Η απόφαση του Δ.Σ. ήταν για μία μικρή δομή μακριά από αστικό ιστό. Αυτό προτείναμε κι εμείς, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», δήλωσε ο Δήμαρχος και κατέληξε τονίζοντας ότι, κάποιοι συνεχίζουν να επενδύουν στη Χίο της ανθρωποφαγίας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ