19.11.2019 13:50

«Κανένα νέο κέντρο δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα των νησιών»

Παρέμβαση του Παναγιώτη Χριστόφα με αφορμή τη συζήτηση περί δημιουργίας κλειστών δομών σε Χίο, Λέσβο και Σάμο

Στην έλλειψη ενημέρωσης από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 18/11 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο» Παναγιώτης Χριστόφας.

Σε αυτή εκτός των άλλων σημειώνει ότι κανένα νέο κέντρο δεν μπορεί όχι μόνο να λύσει αλλά ούτε να αποτελέσει μέρος της λύσης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Αναλυτικά ο Παναγιώτης Χριστόφας σημειώνει:

Στο ζήτημα που έχει ανακύψει μέσα από δημοσιεύματα, καθώς καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε ως τώρα από τον Περιφερειάρχη, σχετικά με την δημιουργία νέων κλειστών δομών για τους μετανάστες στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, έχουμε ήδη πολλές φορές τοποθετηθεί πως καμία νέα δομή δεν πρέπει να γίνει στα νησιά μας.

Οι τοπικές κοινωνίες δεν γίνεται να συνεχίζουν να επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος του προβλήματος ενώ τώρα πια θα έπρεπε να είμαστε στο στάδιο της ανακούφισης των ντόπιων πληθυσμών στο Βόρειο Αιγαίο με την συνεχιζόμενη αποσυμφόρηση των νησιών.

Είναι κοινώς αποδεκτό πως το ζήτημα της διαχείρισης εισόδου και φιλοξενίας των μεταναστών και προσφύγων είναι εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό. Τα νησιά μας ακόμη επιβαρύνονται δυσανάλογα με την κοινωνία να παλεύει σε ευαίσθητες ισορροπίες και συμφωνίες να φαίνεται πως γίνονται κάτω από το τραπέζι σε βάρος του παρόντος και του μέλλοντός μας.

Ας επικρατήσει η λογική ότι κανένα νέο κέντρο στα νησιά μας δεν μπορεί όχι μόνο να λύσει το πρόβλημα αλλά ούτε να αποτελέσει μέρος της λύσης του προβλήματος.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ