19.3.2021 14:27

Κανένα ενδιαφέρον για το Μαυροκορδάτικο λόγω… κόστους

Θα ακολουθήσει δεύτερη επαναληπτική δημοπρασία με τους ίδιου όρους

Η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος από ιδιώτες, χαρακτήρισε τη σημερινή πρώτη απόπειρα του Δήμου Χίου να δημοπρατήσει το Μαυροκορδάτικο στον Κάμπο. 

Αιτία σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Μπελέγρη αποτελεί το υψηλό μίσθωμα του συγκεκριμένου ακινήτου, που ήταν 2.000 ευρώ τον μήνα, τη στιγμή που το ποσό των επισκευαστικών εργασιών που θα πρέπει να κάνει ο υποψήφιος ανάδοχος ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, τα οποία θα αφαιρούνται σταδιακά από το μηνιαίο μίσθωμα. 

Έτσι επόμενο βήμα είναι να δημοπρατηθεί για δεύτερη φορά με τις ίδιες προϋποθέσεις. Περιγράφοντας τα βήματα που θα ακολουθήσει ο Δήμος δήλωσε:

«Θα στείλουμε το πρακτικό στην οικονομική επιτροπή και από εκεί και πέρα η οικονομική επιτροπή θα ορίσει νέες ημερομηνίες για την δεύτερη επαναληπτική δημοπρασία».

Σε περίπτωση όμως που αποδειχθεί και αυτή η δημοπρασία άγονη το θέμα του Μαυροκορδάτικου θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα καθοριστεί αν θα ακολουθηθεί η απευθείας διαπραγμάτευση για την μίσθωση του ακινήτου ή θα επαναληφθεί άλλη δημοπράτηση υπό άλλες προϋποθέσεις.  

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ