23.11.2021 14:49

Καμία απόφαση για χαράτσι 1 ευρώ στους έντυπους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΝ Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

"Θα την πληρώσουν πάλι οι ευπαθείς ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μέσα", δηλώσει η Ένωση Καταναλωτών Χίου

Την παρέμβαση της Ένωσης Καταναλωτών Χίου, προκάλεσε η πρόθεση της ΔΕΥΑΝΧ, να επιβάλει τέλος 1 ευρώ για όσους λογαριασμούς συνεχίζουν να τυπώνονται διαδικτυακά, προφασιζόμενη τον υψηλό κόστος εκτύπωσης και αποστολής.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών υπενθυμίζει ότι η ανάγκη σαφούς και αναλυτικής ενημέρωσης  των λογαριασμών  είναι κρίσιμη για τη δυνατότητα ελέγχου  των χρεώσεων  και της κατανάλωσης νερού και αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα κάθε καταναλωτή, το οποίο πρέπει να παρέχεται ατελώς, χωρίς δηλαδή πρόσθετη χρέωση όπως γινόταν 37 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΥΑΝΧ μέχρι και σήμερα.

Η ΕΝ.ΚΑ. Χίου, εκτός των άλλων υπογραμμίζει ότι, αυτή η αύξηση θα επιβαρύνει κυρίως  αρκετές κατηγορίες ευάλωτων ομάδων όπως  ηλικιωμένους  , ανθρώπους που δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία, οικονομικά αδύναμους  και  όσους δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή , στην ουσία δηλαδή και πάλι την ίδια κατηγορία ευάλωτων καταναλωτών που επιβαρύνεται και με τις προμήθειες στις τράπεζες  ύψους από 0,80 έως 1,20 ευρώ ανά συναλλαγή, επειδή, ακριβώς εξαιτίας αυτής της αδυναμίας τους, δεν μπορούν αυτοδύναμα  να προβούν σε ηλεκτρονικές πληρωμές λογαριασμών.

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση»

Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Χίου Βασίλης Μυριαγκός, σε δηλώσεις του, εξήγησε ότι δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως απόφαση προς το παρόν και προσέθεσε ότι στόχος της εταιρείας είναι η μείωση του κόστους έκδοσης λογαριασμών που σε ετήσια βάση κοστίζει 80.000 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ