29.11.2023 10:40

Κ. Μουτζούρης: "Αίτημα όλων των Ελλήνων η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα"

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο: 

«Τα γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία απέσπασε βιαίως από την φυσική θέση τους και έκλεψε ο Βρετανός Έλγιν, ως πράξη δεν δημιουργεί ιδιοκτησιακό καθεστώς για την Βρετανία. Η άμεση επιστροφή τους στην Ελλάδα και επανένωση τους με τα υπόλοιπα γλυπτά αποτελεί αίτημα όλων των Ελλήνων, των σκεπτόμενων πνευματικών Βρετανών, της ΟΥΝΕΣΚΟ και όλων των Οργανισμών Πολιτισμού διεθνώς με οικουμενική σκέψη.

Επικροτούμε ολόθερμα τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την στάση του στο Λονδίνο. Στεκόμαστε δίπλα του στην απρεπή στάση Βρετανού Πρωθυπουργού Ρ. Σούνακ, την τόσο απαράδεκτη για ολόκληρη τη χώρα μας.

Η Οικουμενικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού με τις αξίες και αρχές που εισάγει καθολικά όπως της Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης, καθιστούν το θέμα ευαίσθητο και πολύ σημαντικό».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ