4.1.2021 14:15

Ιωάννου Χρήστου: Μέχρι τον Απρίλη η εγκατάσταση εργολάβου

Με την αποσφράγιση των προσφορών εγκαινιάζεται η φάση ολοκλήρωσης της οδού Ιωάννου Χρήστου, μετά την ημιτελή προηγούμενη εργολαβία και την έκπτωση από το έργο του τελευταίου εργολάβου.

Στο θέμα αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης σημειώνοντας:

 «Με εντολή του Δημάρχου είχα πάει δυο φορές στο Υπουργείο Μεταφορών. Εμείς πιέσαμε πάρα πολύ και ευτυχώς μας έβγαλαν 1.655.000 ευρώ για την επαναδημοπράτηση του έργου. Η επαναδημοπράτηση έχει ήδη ξεκινήσει από τον Νοέμβρη».

Ανοίχτηκαν οι προσφορές

Σήμερα πάντως ανοίχτηκαν και οι προσφορές για τη νέα εργαλοβία του έργου με τον Γιάννη Ξενάκη να εκτιμά ότι μέχρι τον Απρίλη το έργο θα έχει συμβασιοποιηθεί και ο νέος ανάδοχος θα έχει εγκατασταθεί.

Η διαδικασία πάντως κάθε άλλο παρά απλή είναι και αυτό γιατί σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο:

«Όταν βρεθεί ο κατάλληλος ανάδοχος θα χρειαστεί να στείλει τα δικαιολογητικά, η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει 15 ημέρες. Στο διάστημα αυτό μπορεί κάποιος να καταθέσει ένσταση. Έτσι αφού περάσει από τις δυο εγκρίσεις από την Οικονομική Επιτροπή θα ακολουθήσει ο προ συμβατικός έλεγχος».

Ο προ συμβατικός έλεγχος προβλέπει ότι θα χρειαστεί να μεταφερθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, μια διαδικασία που θα διαρκέσει 1,5 μήνα.

Τέλη Μάρτη θα ξεκινήσει η Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον ανάδοχο τη συμβασιοποίηση του έργου και θα ακολουθήσει εγκατάσταση του τελευταίου με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 14 μήνες.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ