30.8.2023 13:39

Η κυβέρνηση άλλαξε και πάλι χέρια στο Φράγμα Κόρης Γεφύρι λίγο πριν τη λειτουργία του – Βίντεο

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Υποδομών το πολύπαθο φράγμα

Μία σχετικά δυσάρεστη έκπληξη, άμεσα συνδεδεμένη με την πολυπόθητη λειτουργία του φράγματος Κόρης Γεφύρι, γνωστοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΝ Χίου Βασίλη Μυριαγκού για καθυστερήσεις στο έργο.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρουλής, το έργο μετά τις εκλογές άλλαξε χέρια περνώντας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Υποδομών, με τον ίδιο να εκφράζει φόβους ότι η συγκεκριμένη αλλαγή στις αρμοδιότητες μεταξύ Υπουργείων, λίγο πριν τη λειτουργία του Φράγματος, ίσως επιφέρει καθυστερήσεις.

Προχωράμε κανονικά επί του παρόντος

Ο κ. Βρουλής, απαντώντας στον Βασίλη Μυριαγκό, σημείωσε ότι η Περιφέρεια μέχρι σήμερα, πήρε ένα βαλτωμένο έργο που κόστισε εκατομμύρια ευρώ, και το έφερε σε πέρας, αποκαθιστώντας τον προβληματικό μανδύα, τοποθετώντας σύγχρονα όργανα παρακολούθησης και προχωρώντας τώρα στη δημιουργία κατασκευής που θα κλείνει το φράγμα ώστε το νερό των βροχοπτώσεων που θα πέσει από αυτή τη χρονιά να αποθηκεύεται μέσα σε αυτό.

Και η ευχάριστη είδηση

Μέσα σε όλα αυτά πάντως ο κ. Βρουλής μετέφερε και την ευχάριστη είδηση, ότι τελικά δεν θα χρειαστεί επιπλέον κατασκευή δικτύων, αφού το Φράγμα θα συνδεθεί με την Ψαρόπετρα, η οποία είναι ήδη συνδεδεμένη με τα αρδευτικά δίκτυα, εξοικονομώντας χρήματα αλλά και πολύτιμο χρόνο.

Μοναδική πλέον εκκρεμότητα, αποτελεί  η απομάκρυνση των στύλων του ΔΕΔΔΗΕ μέσα από το Φράγμα Κόρης Γεφύρι, εργασία η οποία θα κοστίσει πάνω από 200.000 ευρώ.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ