11.5.2022 15:37

Η Χίος ηγέτιδα δύναμη στη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση (ΒΙΝΤΕΟ)

4 εκ. ευρώ για τη νέα μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων και νέα έργα 25 εκ. ευρώ προανήγγειλε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης

Την πρωτοκαθεδρία της Χίου στο Βόρειο Αιγαίο και όχι μόνο, αναφορικά με το κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, υπογράμμισαν μέσα από δηλώσεις του οι Σταμάτης Κάρμαντζης, Φώτης Γιαννίρης και Πάνος Αναγνώστου με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών την επόμενη Τρίτη, παρουσία και του Γεν. Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, η Χίος πρωτοπορεί ανάμεσα στους νησιωτικούς Δήμου, δείχνοντας τον δρόμο για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, τόσο μέσα από το νέο ΚΔΑΥ όσο και μέσα από τη νέα μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων και βιοαποβλήτων με συνολικό προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ.

Ο ίδιος μάλιστα, εκτός των άλλων προανήγγειλε και συμβασιοποιήσεις νέων έργων για τη Χίο, στο προσεχές διάστημα που συνολικά θα ξεπεράσουν σε προϋπολογισμό τα 25 εκ. ευρώ.

Στη σημαντικότητα αυτών των δύο έργων, αναφέρθηκαν με τη σειρά τους ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ Φώτης Γιαννίρης όσο και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πάνος Αναγνώστου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το επιστέγασμα των 30 μηνών προσπάθειας των υπηρεσιών του Δήμου, προς όφελος των δημοτών αλλά και του περιβάλλοντος της Χίου.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ