13.11.2021 10:11

«Η ΔΙΑΝΟΧ ηγέτιδα στο Βόρειο Αιγαίο παρά τις άναρχες κραυγές των αντιπολιτεύσεων» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο που καλείται να παίξει η ΔΙΑΝΟΧ στο κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων, στο πλαίσιο της εθνικής πολιτικής και των στόχων που έχει θέσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αναφέρθηκαν εκτενώς τα στελέχη της εταιρίας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Φώτης Γιαννίρης και Ηλίας Βορριάς ξεδίπλωσαν εκτενώς τον σχεδιασμό της εταιρίας δίνοντας απαντήσεις για τη μεταφορά απορριμμάτων από την Ικαρία καθώς και για τους στόχους που έχουν τεθεί για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννίρης το αίτημα για μεταφορά απορριμμάτων από την Ικαρία και τους Φούρνους στον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου, εξετάστηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, σημειώνοντας μάλιστα ότι το Δ.Σ. της εταιρίας λογοδοτεί μόνο στη Γενική Συνέλευση και όχι στις αντιπολιτεύσεις, τις οποίες κατηγόρησε για άναρχες κραυγές με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.

Ο κ. Γιαννίρης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της εταιρίας, επισημαίνοντας ότι, η κατασκευή μονάδας διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών μείωσε σημαντικά το κόστος για την εταιρία που μέχρι σήμερα τα μετέφερε στην Αθήνα ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχει ήδη προχωρημένες σχεδιασμός για κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, η πρώτη μάλιστα που  θα κατασκευαστεί στη νησιωτική Ελλάδα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ήταν και τα όσα ανέφερε ο Διευθυντής Σχεδιασμού της ΔΙΑΝΟΧ Ηλίας Βορριάς, υπογραμμίζοντας ότι η Χίος πρέπει να οδηγεί προς ταφή μόνο το 20% των απορριμμάτων της.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ