23.9.2022 16:20

Χωρίς προβλήματα τα σχολικά δρομολόγια στο Βόρειο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν ταυτόχρονα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα μαθητικά δρομολόγια σε όλες τις σχολικές μονάδες του Βορείου Αιγαίου. 

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Στέλιος Καμπούρης, υπήρχε μία εκκρεμότητα με μία νομοθετική πρωτοβουλία που είχε εκδοθεί προς το τέλος Ιουλίου και η οποία δημιουργούσε ένα ζητούμενο για τα δρομολόγια τα οποία δεν προέκυπταν μέσα από διεθνή διαγωνισμό ή διαπραγμάτευση.

“Η Χίος ήταν σε αυτή την περίπτωση μαζί με ένα μέρος της Λέσβου που αφορούσε στη Λήμνο και ένα μικρό μέρος της Σάμου και της Ικαρίας. Έπρεπε λοιπόν εμείς να επιδιώξουμε την κατάθεση μιας νέας τεχνολογίας προκειμένου να καλυφθεί αυτό το κενό για να μπορέσουν να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια και κυρίως για να μπουν δρομολόγια όπως ορίζει η διαδικασία και το θεσμικό πλαίσιο. Αυτή η προσπάθειά μας που ξεκίνησε από τις 2 Αυγούστου τελεσφόρησε με την κατάθεση μιας νέας τροπολογίας από τον επισπεύδοντα αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών τον κύριο Πέτσα, η οποία κατατέθηκε πριν από μερικές μέρες στη Βουλή”, ανέφερε ο ίδιος. 

Σχετικά με την ύπαρξη τυχόν προβλημάτων, ο κ. Καμπούρης, χαρακτήρισε τα μαθητικά δρομολόγια ως μία δυναμική διαδικασία μέσα από την οποία προκύπτουν ζητήματα που σταδιακά επιλύονται. 

“Εάν υπάρχουν προβλήματα θέλω να διευκρινίσω πως, πολλές φορές έχω πει ότι, η διαδικασία της εκτέλεσης των μαθητικών δρομολογίων στο σύνολο των νησιών της περιφέρειας βορείου Αιγαίου είναι μία δυναμική διαδικασία. Είναι μία διαδικασία που μπορεί να σου παρουσιάσει νέα ζητούμενα από μέρα σε μέρα και για αυτό μέχρι και ίσως και το τέλος του Οκτώβρη να έχουμε αιτήματα για νέα δρομολόγια και για τροποποιήσεις δρομολογίων. Για τα όποιο αιτήματα εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε άμεσα”, ανέφερε. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ