29.3.2023 6:35

Χίος Μπροστά - Να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου - Βίντεο

Το θέμα με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου δυστυχώς δεν εξαντλείται στο κτίριο του 1936 που έχει κριθεί ακατάλληλο για χρήση και προς επισκευή. Αφορά και στο κτίριο του 1993 που μετά από έναν πρωτοβάθμιο έλεγχο χρησιμοποιείται (αίθουσες διδασκαλίας)  και το κτίριο προσθήκη σε αυτό που έχει κριθεί ακατάλληλο και αποτελεί την αίθουσα των δασκάλων και τον πρακτικά ανεπαρκή και εν πολλοίς επικίνδυνο χώρο που κάνουν διάλειμμα οι μαθητές.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή Κάρμαντζη δεν μπορεί να αντιληφθεί τα στοιχειώδη και με την ανικανότητά της δεν μπορεί να δώσει λύση. Κρύβεται πίσω από τις καθυστερήσεις του δημοσίου για να κρύψει την ακινησία της. Ακινησία που δεν έχει επιδείξει όταν προχωρούσε σε απευθείας αναθέσεις για επισκευές ακινήτου στην Αθήνα που έχουν υπερβεί τις 100.000 Ευρώ. Εκεί μπορούσαν και έβρισκαν χρήματα άμεσα. Εδώ για τα σχολεία περιμένουν να τελειώσει η μελέτη το 2024 και να γίνουν οι επισκευές άραγε πότε; Το 2027; Και στο κτίριο που από το Μάρτιο του 2022 πέφτουν οι σοφάδες και έχουν αποκαλυφθεί τα σίδερα στις κολώνες να ξεκινήσουν οι εργασίες κάποιον Ιούλιο;

Ως ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ προτείνουμε την άμεση μεταφορά όλης της εκπαιδευτικής δραστηριότητας στο διπλανό ήδη μισθωμένο οικόπεδο που έχει το χώρο  να την φιλοξενήσει.

Άμεσο έλεγχο πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο στο κτίριο που σήμερα χρησιμοποιείται. Άμεση μελέτη του κόστους των επισκευών στο σύνολο των κτιρίων και εκτίμηση του κόστους των παρεμβάσεων έναντι του κόστους μίας συνολικής και πιθανά ριζικής λύσης με νέα κατασκευή.

Εφόσον επιλεγούν οι επισκευές τότε με τις δραστηριότητες να είναι στο διπλανό χώρο μπορεί να ξεκινήσει ουσιαστική παρέμβαση με τους μαθητές και  τους δασκάλους ασφαλείς.

Επί δύο και πλέον έτη η δημοτική αρχή Κάρμαντζη καμώνεται πώς ασχολείται το θέμα αλλά πρακτικά ακολουθεί τις εξελίξεις και λειτουργεί εμβαλωματικά γιατί δεν γνωρίζει αλλιώς.

Με την ασφάλεια των μαθητών δεν παίζουμε.

Η Χίος αξίζει μία ικανή δημοτική αρχή που να μπορεί να αντιμετωπίζει και να προλαμβάνει τα προβλήματα. Και αυτό θα γίνει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου που οι δημότες θα εμπιστευτούν το ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ για να αλλάξουν το δήμο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ