20.5.2020 14:44

Γκρίνιες και καταγγελίες στην Υπ. Καθαριότητας

Ο Σύλλογος εργαζομένων καταγγέλλει απόφαση μετακίνησης εργαζομένης με υπογραφή αντιδημάρχου

Για καινοφανή περιστατικά κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χίου με αφορμή την απόφαση του αντιδημάρχου Παναγιώτη Αναγνώστου να μεταθέσει υπάλληλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Οι εργαζόμενοι μάλιστα καταγγέλλουν και λεκτική επίθεση από τον αντιδήμαρχο, λέγοντας ότι πρόκειται για απαξιωτική στάση και συμπεριφορά.

Αναλυτικά η επιστολή τους

«Κύριε δήμαρχε

Πρόσφατα γίναμε αποδέκτες καταγγελιών από εργαζόμενους, στον τομέα της καθαριότητας κυρίως, σχετικά με καινοφανή για το Δήμο Χίου περιστατικά.

Συγκεκριμένα ο κ. αντιδήμαρχος καθαριότητας επιτέθηκε λεκτικά σε συναδέλφισσα (παρουσία δύο άλλων συναδέλφων μας) ότι αν δεν συμμορφωθεί και υπακούσει στις επιλογές του (αλλαγή τμήματος) θα την στείλει στα Καρδάμυλα ως τιμωρία και μάλιστα να μετακινείται χωρίς υπηρεσιακό όχημα, ώστε να χρεώνεται η ίδια τα οδοιπορικά έξοδα.

Η επιλογή του κ. αντιδημάρχου ήταν να εκδώσει μη σύννομη (αφού δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα) σχετική απόφασή, όπου διατάσσει τη συνάδελφο να μεταβεί για υπηρεσία από το τμήμα αποκομιδής απορριμμάτων στο τμήμα συντήρησης οχημάτων. Αλήθεια, ο επιστάτης καθαριότητας τι σχέση μπορεί να έχει με το συνεργείο των απορριμματοφόρων; Θα επιστατεί ποιους; Η συγκεκριμένη συνάδελφος εργάζεται στο κέντρο της πόλεως Χίου με ειδικότητα επιστάτης καθαριότητας (επιστατεί τους οδοκαθαριστές κ.λπ.) και αντικαταστάθηκε στα καθήκοντά της αυθαίρετα από εργάτη (!) καθαριότητας, ο οποίος εκτελεί κατ΄ εντολή του κ. αντιδημάρχου καθαριότητας, χρέη επιστάτη καθαριότητας αν και δεν έχει αυτή την ειδικότητα.

Επιπλέον, καταγγέλλουμε ότι στο συνεργείο των απορριμματοφόρων χρέη επόπτη καθαριότητας εκτελεί οδηγός απορριμματοφόρου (!!!), αντί να ασκήσει τα καθήκοντα αυτά ο αμέσως επόμενος ιεραρχικά προϊστάμενος.

Επειδή όλα τα παραπάνω παραβιάζουν κατάφωρα, τόσο την προσωπικότητα, όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων εργαζομένων, όπου ο καθένας (κατά τον κ. αντιδήμαρχο) μπορεί να κάνει ότι εργασία του ανατεθεί ανεξάρτητα της ειδικότητάς του:

Καταγγέλλουμε την απαξιωτική στάση και συμπεριφορά του κ. αντιδημάρχου καθαριότητας προς τους εργαζόμενους του δήμου, καθώς και το “βόλεμα ημετέρων” σε θέσεις για τις οποίες δεν έχουν καν την ειδικότητα.

Το “νερό μπήκε πια στο αυλάκι” και δεν γίνεται να γυρίσει πίσω! Οι εργαζόμενοι στον δήμο Χίου δεν θα κάνουν πίσω και δεν θα σταματήσουν να καταγγέλλουν, να διεκδικούν και να αγωνίζονται για τα λιγοστά πια δικαιώματά τους. Δεν φοβούνται και δεν τρομοκρατούνται. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χίου ήταν, είναι και θα παραμείνει κοντά τους, συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλουν, προκειμένου με λιγοστά μέσα να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες μας!

Ο δήμος και οι υπηρεσίες του δεν είναι προσωπική επιχείρηση κανενός και οι εργαζόμενοι δεν σας ανήκουν! Ο δήμος Χίου ανήκει στους δημότες του! Υπάρχουν κανόνες, νομοθεσία που είτε σας αρέσουν είτε όχι πρέπει να τηρηθούν. Ένας από αυτούς είναι και η δημοκρατία στους χώρους εργασίας!!!

Υ.Γ. Όσο για την κατάπτυστη απαντητική επιστολή (21383/01.04.2020) προς τον Σύλλογό μας, σχετικά με την διάθεση των μέσων ατομικής προστασίας εν όψει του Covid19, θεωρήσαμε σκόπιμο να μην απαντήσουμε λόγω της κρισιμότητας των γεγονότων. Όμως, εκ των πραγμάτων κρίνουμε ότι η επιστολή σας μπορεί να ήταν ένα κακόγουστο “πρωταπριλιάτικο αστείο”, κυρίως στο ζήτημα μετάθεσης των ευθυνών στις πλάτες των συναδέλφων μας εργαζομένων του δήμου μας. Κύριε δήμαρχε, έχουν παρέλθει πενήντα ημέρες και τα γκισέ στα γραφεία ακόμα να τοποθετηθούν. Ο νόμος σας έδινε κάθε δικαίωμα να προχωρήσετε άμεσα στην προμήθεια και τοποθέτησή τους…».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ