29.5.2020 18:25

Γιάννης Ξενάκης: Το δημόσιο "συγγνώμη" και η παραίτηση που δεν έγινε αποδεκτή

Να αιτιολογήσει τα περί ραδιοφωνικής του παραίτησης, επιχειρεί μέσα από ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, σημειώνοντας ότι έχοντας λάθος ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες μετέφερε μέσω του «Ράδιο Αλήθεια» την άποψη ότι, οι παρεμβάσεις στο μονοπάτι του Αγίου Ιωάννη Φακά έγιναν σύμφωνα με την μελέτη που είχε εκπονηθεί. Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε μέσω ραδιοφώνου ότι αν οι παρεμβάσεις δεν γίνονταν σύμφωνα με τη μελέτη, τότε θα παραιτούνταν.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, καταλήγει λέγοντας ότι εκ των υστέρων και εφόσον αποδείχθηκε ότι έκανε λάθος υπέβαλε την παραίτησή του στον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη, η οποία όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «π» δεν έγινε αποδεκτή.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Σήμερα έγινε επιτόπου συνάντηση στο τμήμα του υπό συντήρηση μονοπατιού από περιφερειακό μέχρι Άγιο Ιωάννη Φακά.

Συμμετείχαν ο χωρικός αντιδήμαρχος κ. Μανδάλας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φρεζούλης, οι επιβλέποντες μηχανικοί της υπηρεσίας του δήμου, ο κ. Χαλάτσης, ο ανάδοχος του έργου και συμπολίτες.

Είναι δεδομένο, πως εκ παραδρομής και μη συνεννόησης του αναδόχου του έργου με τους επιβλέποντες του έργου μηχανικούς μετά την χειρωνακτική χορτοκοπή, ο ανάδοχος προχώρησε σε εργασίες που δεν ήταν τμήμα της μελέτης μονομερώς.

Αποφασίσθηκε η πλήρης αποκατάσταση του μονοπατιού από τον ανάδοχο, πλήρης οριοθέτηση του ιστορικού μονοπατιού και επιπλέον παρεμβάσεις που θα δώσουν ακόμα καλύτερη μορφή και εικόνα από ότι προβλεπόταν με την προοπτική μοριοδότησης του για ένταξη του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα των καλύτερων περιπατητικών ιστορικών διαδρομών Ευρώπης.

Όσον αφορά την καταστροφή δέντρων, ανήκει στην φαντασία αυτών που θεώρησαν σκόπιμο να αναγάγουν το θέμα πολιτικά.

Φωτογραφίες που επισυνάπτω καταδεικνύουν την κοπή κλαδιών που εμπόδιζαν την διέλευση και η αυτοψία του Δασαρχείου επιβεβαιώνει τα περί υπερβολής και έμφασης σε αυτονόητα.

Εγείρεται τέλος το θέμα της χθεσινής ραδιοφωνικής παρέμβασης μου στο θέμα. Ενημερώθηκα πριν τοποθετηθώ, από την τεχνική υπηρεσία ότι ακολουθείται κατά γράμμα η εφαρμογή της μελέτης. Αυτό σημαίνει, ότι οι επιβλέποντες μηχανικοί δεν γνώριζαν, ως όφειλαν την μονομερή ενέργεια του αναδόχου με αποτέλεσμα την λανθασμένη ενημέρωση μου.

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, ζητώ δημόσια και ταπεινά συγγνώμη από τους συμπολίτες μου και έθεσα την παραίτηση μου στην διάθεση του Δημάρχου.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ