23.4.2024 8:01

"Για «αμερικανάκια» πέρασε τους ομογενείς των ΗΠΑ ο Δήμαρχος Χίου"

Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου

Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας, από το να κάνει δημόσιες σχέσεις και να γενικολογεί ασύστολα, για να αποφύγει να μιλήσει για την ουσία.

Στρατηγικό πλάνο του ζητούσαμε να μας πει στο δημοτικό συμβούλιο για το πρόβλημα του Νερού συμπεριλαμβανομένου και αυτό με τους αμιαντοσωλήνες και την αποτύπωση του δικτύου, δεν ήταν έτοιμος εκείνος και η ΔΕΥΑΧ να απαντήσουν και θα απαντούσαν «εν ευθέτω χρόνω», απεναντίας για 12 χιλιόμετρα μετρημένα μίλησε στους ομογενείς.

Με δημιουργική ασάφεια ανέφερε στην ομιλία του, «Ζητάμε πόρους από παντού για την υλοποίηση του έργου… σχεδιάζουμε την στρατηγική για να φέρουμε νερά από διάφορες πηγές και να προβούμε σε κάποιες γεωτρήσεις», υποτίθεται για να διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων.

Πόροι από παντού, διάφορες πηγές, κάποιες γεωτρήσεις, το απόγειο μιας επικίνδυνης αοριστολογίας που ακριβώς παίζει με την υγεία των κατοίκων, αφού η επικινδυνότητα του νερού της Χίου και αυτό που το καθιστά μη πόσιμο είναι εκτός από τους αμιαντοσωλήνες, η υφαλμύρωση και τα βαρέα μέταλλα, ως συνέπεια των αλόγιστων γεωτρήσεων που πήγε και υποσχέθηκε.

Η στρατηγική διαχείρισης υδάτινων πόρων, εξασφαλίζει και απαιτεί πόρους είτε επιπλέον είτε παρανόμως παρακρατημένους από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα υπουργεία όπως περιβάλλοντος και ενέργειας, ανάπτυξης κλπ, με στόχο την αξιοποίηση των φυσικών υδάτων των βροχοπτώσεων, των επίγειων και υπόγειων, με φράγματα, αναβαθμίδες, καλλιέργειας πηγών κλπ, επισκευές όπως στο Φυρόλακα, που μόνο προεκλογικά ήξερε η δημοτική αρχή να καυτηριάζει για την κατάντια του.

Τι ανέφερε από αυτά; Τίποτα. Απεναντίας συνέχισε με κοινοτυπίες του τύπου, «…Εμείς θα επενδύουμε χρήματα και στα χωριά. Η ομορφιά της Χίου είναι τα χωριά της. Αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε», γι αυτό και μοίρασαν ψίχουλα μέσα και από το Τεχνικό πρόγραμμα στα χωριά μας, γι αυτό και οι πάρεδροι στην πλειοψηφία τους συνεχίζουν να ζητούν τα αυτονόητα. Για την Ιωνία για παράδειγμα με αναμορφώσεις επί αναμορφώσεων η αγροτική οδοποιία φτάνει μόνο στις 70000 ευρώ, όταν οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες σε όλο το δήμο και φυσικά κάθε χρόνο μεταφέρονται τα χρήματα γιατί δεν φθάνουν ούτε τα προϋπολογισμένα.

Την ίδια στιγμή όμως, δείγμα του πώς αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σοβαρά και κεφαλαιώδη ζητήματα, είναι η αφίσα που κυκλοφόρησε η ΔΕΥΑΧ, με αφορμή την ενδεχόμενη δυσοσμία από κάποιες αποχετεύσεις συμπολιτών μας , που τους καλεί να κάνουν αίτηση στην υπηρεσία , για να τους παρασχεθεί κάποιο ελαστικό κάλυμμα, που θα τοποθετήσουν οι ίδιοι προφανώς, μέχρι να βρεθεί η οριστική λύση κι ας πληρώνουν την αποχέτευση κι ας πληρώνουν και το χαράτσι του τέλους ετοιμότητας .

Ατομική ευθύνη και τα σκυλιά δεμένα. Έλεος! Ας διεκδικήσουν προσωπικό, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι, δυστυχώς, βρίσκουν και τα κάνουν, αφού και οι υπόλοιπες παρατάξεις της «αντιπολίτευσης», πρώην δημοτική αρχή, παράταξη ΠΑΣΟΚ κλπ, αποδεικνύονται συμπολιτευόμενη «αντιπολίτευση».

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, φαίνεται ότι και εμάς εδώ στο νησί και τους φίλους ομογενείς στις ΗΠΑ, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή μας περνούν για «Αμερικανάκια».

Του θυμίζουμε, μιας και είναι επίκαιρο λόγω του ταξιδιού του, τα λόγια του Αβραάμ Λίνκολν:

«Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό!»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ