3.12.2019 11:13

Γ. Αμπαζής: «Παγκόσμιες ημέρες σαν τη σημερινή δεν πρέπει να αξιοποιούνται ως ευκαιρία για διακηρύξεις»

Οι δηλώσεις του περιφερειακού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιώργη Αμπαζή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Τέτοιες παγκόσμιες εορταστικές μέρες δεν πρέπει να  αξιοποιούνται ως ευκαιρία για διακηρύξεις όπως γίνεται συνήθως από τις κυβερνήσεις ώστε να κρυφτεί η πραγματικότητα που βιώνουν τα ΑμεΑ και οι οικογένειές τους.

Μόνο από τα αντιαναπηρικά προαπαιτούμενα της 4ης Αξιολόγησης, προβλέπονται μαζικές περικοπές στις δαπάνες για τη Πρόνοια, τις θεραπείες, τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας. Δείγμα αυτών των περικοπών προβλέπονται στο προϋπολογισμό για το 2020 που μειώνει τις δαπάνες για τα αναπηρικά επιδόματα κατά 173 εκ. και συνολικά για τη Πρόνοια κατά 400 εκατομμύρια.

Χρειάζεται λοιπόν αγώνας για ουσιαστικά μέτρα με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης, κόντρα στην εμπορευματοποίηση της Υγείας που αναγκάζει τους ανθρώπους αυτούς με τα τεράστια ποσοστά ανεργίας να ζουν στην αβεβαιότητα.

Αγώνας για αναβαθμισμένη, καθολική δημόσια Δωρεάν Υγεία. Για Ειδική Αγωγή με στελέχωση με  μόνιμο προσωπικό και νέα σχολεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με αναβάθμιση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, με διεπιστημονική έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Για την πρόσβαση, σύγχρονες και ασφαλείς συγκοινωνίες στα νησιά, με επαρκή αριθμό κλινών στα πλοία, ειδικό προσωπικό και πολλά άλλα.

Αυτά είναι τα ουσιαστικά μέτρα πάλης για το λαϊκό κίνημα. Όλοι όσοι θέλουν να επιδείξουν την ευαισθητοποίησή τους, μακρυά από τα ευχολόγια κυβερνήσεων και τοπικών αρχών, να μπουν στην πάλη για την πραγματική στήριξη των ΑμεΑ και των οικογενειών  τους.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ