20.3.2018 18:04

Εξοπλισμό για δωρεάν WiFi σε κοινόχρηστους χώρους διεκδικεί ο Δήμος Χίου

Υπέβαλε αίτημα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU

Αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα WiFi4EU προκειμένου ο Δήμος Χίου να προμηθευτεί με ειδικό εξοπλισμό που θα παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης των πολιτών στο διαδίκτυο σε κοινόχρηστους χώρους, υπέβαλε το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Χίου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως εξηγεί στον «π» ο Δ. Καράλης, επιδοτεί την εγκατάσταση συστήματος δωρεάν WiFi. «Προς το παρόν ο Δήμος υπέβαλλε το αίτημα και σε λίγους μήνες θα γνωρίζουμε αν θα εγκριθεί η προμήθεια εξοπλισμού ή όχι. Όταν εγκριθεί τότε θα δούμε ποιοι χώροι δεν καλύπτονται ώστε εκεί να τοποθετηθούν τα μηχανήματα», ανέφερε ο ίδιος στον «π».

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Μέσω του WiFi4EU, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να εξασφαλίσει δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi για τους πολίτες και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία, παντού στην Ευρώπη.

Στόχος του προγράμματος WiFi4EU είναι η στήριξη με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2019 της εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi στα κέντρα κοινωνικής ζωής. Τα κουπόνια WiFi4EU θα καλύψουν τα έξοδα εξοπλισμού και εγκατάστασης των σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Οι δικαιούχοι δεσμεύονται να καλύψουν τα έξοδα συνδεσιμότητας (συνδρομή για διαδικτυακές υπηρεσίες) και συντήρησης του εξοπλισμού, με στόχο την προσφορά δωρεάν και υψηλής ποιότητας συνδεσιμότητας Wi-Fi για τουλάχιστον 3 χρόνια. Το κουπόνι Wifi4EU παρέχει ένα σταθερό ποσό χρηματοδότησης ύψους 15.000 ευρώ ανά δήμο.

Οι δήμοι στους οποίους θα χορηγηθεί κουπόνι θα επιλέξουν τα «κέντρα της δημόσιας ζωής» στα οποία θα εγκατασταθούν τα σημεία WiFi4EU (σημεία ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο) και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κουπόνια WiFi4EU για τη μερική χρηματοδότηση ενός έργου υψηλότερης αξίας.

Το κουπόνι μπορεί να χρησιμεύσει για την αγορά νέου ή την αναβάθμιση παλαιού εξοπλισμού και την αντικατάστασή του από σύγχρονο και διαθέσιμο εξοπλισμό στην αγορά. Οι δικαιούχοι θα επιλέγονται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης, και θα διασφαλίζεται ότι όλα τα κράτη μέλη θα μπορούν να λάβουν έναν ελάχιστο αριθμό κουπονιών (τουλάχιστον 15 κουπόνια ανά χώρα κατά την πρώτη πρόσκληση).

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ