31.5.2021 13:42

Επιστροφή ανταποδοτικών μέσω… νέας επιπλέον μείωσης το 2022

Είναι αδύνατο η Οικονομική Υπηρεσία να εκδώσει 50.000 εντάλματα για μικροποσά που δεν ξεπερνούν τα 30 ευρώ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης επιστρέφει μέσα από εισήγηση του Κώστα Τριαντάφυλλου, το θέμα της επιστροφής σε δημότες και επιχειρήσεις των αυξημένων ανταποδοτικών τελών που συνέχισαν να πληρώνονται κανονικά ενώ είχε παρθεί απόφαση για μείωσή τους.

Επί του θέματος, τοποθετήθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Μπελέγρης, εξηγώντας εξ αρχής ότι για την καθυστερημένη εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου φταίνε οι αντιπολιτεύσεις, αφού προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κατά της απόφασης της Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Μπελέγρης εστίασε κυρίως στις δυσκολίες εφαρμογής της πρότασης των αντιπολιτεύσεων για επιστροφή των ποσών, λέγοντας ότι, η Οικονομική Υπηρεσία θα πρέπει να εκδώσει περί τα 50.000 εντάλματα πληρωμών τη στιγμή που σε ετήσια βάση, εκδίδει περί τα 6.000 εντάλματα.

Όπως είπε, η πρόταση της δημοτικής αρχής είναι μία νέα μείωση των ανταποδοτικών τελών, επιπλέον της του ποσοστού που είχε δηλώσει πρόθεση να μειώσει για το 2022.

«Αν για παράδειγμα είχαμε πρόθεση να μειώσουμε τα ανταποδοτικά τέλη ακόμα κατά 10% από το 2022, αυτό το ποσοστό να γίνει 13 % ώστε όλοι να ωφεληθούν από αυτή την απόφαση», εξήγησε ο ίδιος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ