23.9.2020 14:05

Επισφράγισαν τη συνεργασία τους Δήμος Χίου και Δήμος St. Ingbert

Την Τρίτη 22/09/2020, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Μανδάλας υποδέχθηκε στην έδρα του Αυτοτελούς Γραφείου στα Θυμιανά, τα στελέχη του Δήμου St. Ingbert της ΝΔ Γερμανίας Oliver Stolz και Maren Schulz, τη διευθύντρια Επικοινωνίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κα Μαρία-Λουίζα Μαντζαφλάρη και τον συντονιστή Δημήτριο Σωπίκη, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ναυτιλίας, κ. Κώστα Βεργίνα.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους εργασίας, όπως και στην αποθήκη όπου φυλάσσονται οι εκατό (100) συναρμολογούμενες κουκέτες που δώρισε ο γερμανικός Δήμος στον Δήμο Χίου για να χρησιμοποιηθούν στην αντιμετώπιση πιθανών εκτάκτων αναγκών (σεισμός, πλημμύρα, πυρκαγιά) εάν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Οι αίθουσες εκπαίδευσης και άμεσης ετοιμότητας (κτήριο Αγ. Μηνά), αλλά και η αίθουσα συνεδριάσεων Πολιτικής Προστασίας Χίου προκάλεσαν τα θετικά σχόλια των επισκεπτών.

Η συνεργασία των δύο Δήμων επισφραγίστηκε με χιακά εδέσματα και με την ευχή όλων, το προσφυγικό-μεταναστευτικό και η πανδημία λόγω του νέου κορωνοϊού να ξεπεραστούν το συντομότερο δυνατόν. 

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το συνεργατικό ραντεβού τους, πάντα με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, βέλτιστων πρακτικών επί ζητημάτων που αφορούν και τους δύο Δήμους, και, φυσικά, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ