9.4.2024 11:15

Επέκταση υπηρεσιών του Δήμου Χίου στην πλατφόρμα myDIMOSlive

Ο Δήμος Χίου συμμετέχοντας πάντα ενεργά στις εξελίξεις της νέας ψηφιακής εποχής, έχει ενταχθεί στην πλατφόρμα myDIMOSlive.

Πλέον οι δημότες και οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου μας, έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για την εξυπηρέτησή τους σε πλήθος υπηρεσιών του Δήμου, χωρίς αναμονή σε ουρές και περιττές μετακινήσεις είτε με φυσική παρουσία είτε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μέσω της πλατφόρμας myDIMOSlive οι πολίτες του Δήμου Χίου δεν χρειάζεται να δαπανούν το χρόνο τους σε ουρές ούτε να κάνουν άσκοπα δρομολόγια ώστε να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται από την κάθε υπηρεσία για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής τους.

Κλείνοντας το ραντεβού τους μέσω του myDIMOSlive ένας υπάλληλος θα είναι στη διάθεσή τους την προκαθορισμένη ημερομηνία και ώρα προκειμένου να τους εξυπηρετήσει. Επιπρόσθετα, πολλές από τις διαδικασίες που μέχρι τώρα απαιτούσαν την παρουσία του πολίτη στη δημόσια υπηρεσία, θα μπορούν να επιλύονται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο πολίτης μετά την είσοδό του στην πλατφόρμα myDIMOSlive θα μπορεί να επιλέξει τον τρόπο που θέλει να εξυπηρετηθεί, με φυσική παρουσία ή τηλεδιάσκεψη, αλλά και να βρει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται για την διεκπεραίωση της υπόθεσής του, ώστε να τα προσκομίσει στην υπηρεσία.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο πολίτης είναι απλά!

Για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας, πληκτρολογήστε το URL: https://mydimos.live.gov.gr και κάνετε είσοδο με κωδικούς TAXISnet. Από την αρχική σελίδα της πλατφόρμας, επιλέξτε τον Δήμο Χίου.

Οι υπηρεσίες του Δήμου για τις οποίες μπορείτε να προγραμματίσετε ραντεβού με φυσική παρουσία ή με τηλεδιάσκεψη είναι:

  • Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και Κ.Δ.Α.Π.
  • Κέντρο Κοινότητας
  • Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών
  • Τμήμα Περιουσίας

Και θα επεκταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα για τις υπηρεσίες

  • Δημοτική Κατάσταση και Ληξιαρχείο
  • Πολεοδομία
  • Οικονομική Υπηρεσία (Τμήμα Εσόδων -ΤΑΠ)
  • Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
  • Τεχνική Υπηρεσία

Ο Δήμος Χίου επιδιώκει συνεχώς τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του, προσαρμόζοντας τις στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής. Η ενσωμάτωση της πλατφόρμας myDIMOSlive αποτελεί ένα μέρος αυτής της προσπάθειας.

Συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση στη διασφάλιση εύκολης και αποτελεσματικής πρόσβασης στις υπηρεσίες μας, προσφέροντας στους δημότες μας τα καλύτερα δυνατά εργαλεία για την επικοινωνία και την εξυπηρέτησή τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ