6.10.2022 14:08

Ενίσχυση πολιτικής προστασίας και χρηματοδοτικά εργαλεία τα ζητούμενα για τα μικρά νησιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Την αναγκαιότητα στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου, ώστε οι συγκεκριμένοι νησιωτικοί Δήμοι να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν και να συμβαδίσουν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, επεσήμαναν οι Δήμαρχοι κατά τη διάρκεια των συνεδρίου των μικρών νησιών που πραγματοποιήθηκε στην Ιθάκη. 

Όπως είπε ο Δήμαρχος Ψαρών Κώστας Βρατσάνος που συμμετείχε στο συνέδριο μαζί με τον συνάδελφό του Δήμαρχο Γιώργο Δανιήλ, από το συνέδριο εξήχθησαν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα αλλά και ειδήσεις. 

Προσλήψεις για την Πολιτική Προστασία

Ένα από τα βασικά ζητούμενα που κυριάρχησαν και τέθηκαν στον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής, ήταν αυτό της πολιτικής προστασίας με τους Δημάρχους να σημειώνουν ότι αισθάνονται απροστάτευτοι ελλείψει πυροσβεστικής υπηρεσίας ή πυροσβεστικού κλιμακίου. 

“Πήραμε τη δέσμευση ότι θα ενισχυθούν οι δήμοι τόσο για την πρόσληψη κάποιων ανθρώπων, τουλάχιστον την περίοδο της αντιπυρικής προστασίας όσο και με χρήματα για να αποκτήσουμε περισσότερο υλικό. Ο υπουργός μας τόνισε μάλιστα ότι, ξεκινάει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την Ιθάκη και τη Σκόπελο, που είναι μέρη που είχαν αντιμετωπίσει μεγαλύτερες έτσι δυσκολίες και ζητήσαμε αυτό το μοντέλο, να εφαρμοστεί και στα υπόλοιπα νησιά”, είπε ο κ. Βρατσάνος. 

Επιπλέον, οι Δήμαρχοι έθεσαν και το θέμα των χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και της νέας προγραμματικής περιόδου. 

“Το θέμα είναι να προετοιμαστούμε και αυτό που είπαμε εμείς και ζητήσαμε ήταν, να ενισχυθούμε είτε με προσωπικό, είτε με τρόπους έτσι ώστε να πάρουμε την τεχνική υποστήριξη για να μπορέσουμε να ωριμάσουμε τα έργα. Νομίζω ότι το βασικό είναι να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε, να φτιάξουμε τις μελέτες, να πάρουμε τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία είναι μπόλικα αυτή την περίοδο”, ανέφερε ο ίδιος.  

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ