10.5.2021 13:45

Έκκληση της Δημοτικής Κοινότητας Χίου για άμεσο καθαρισμό των χωραφιών

Κυρώσεις σε όσους δεν αναλάβουν την χορτοκοπή και την αποψίλωση

Έκκληση προς τους Δημότες απηύθηνε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χίου, Σ. Βενέτος ώστε να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό και την αποψίλωση των χωραφιών τους.

Δεδομένης της αντιπυρικής περιόδου που διαρκεί από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Οκτωβρίου ο Δήμος φροντίζοντας για τις χορτοκοπές και την αποψίλωση των δημοτικών χωραφιών καλεί τους πολίτες να πράξουν το ίδιο καθώς ελλοχεύει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η αμέλεια έχει και νομικές κυρώσεις στους ιδιώτες σύμφωνα με τον Ν.38-52/2010 άρθρο 94 παρ.1..

«Από την δική μας πλευρά καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε οι δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι να παραμείνουν καθαροί και προτρέπουμε και τους δημότες εάν δουν ότι χρειάζεται επέμβαση από την αρμόδιο Υπηρεσία να μας καλέσει».

Σε περίπτωση που κάποιο χωράφι ή αυλή έχει πλούσια βλάστηση και δεν υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία ο Δήμος δεν επεμβαίνει  με τη διενέργεια χορτοκοπής αλλά ενημερώνει τον υπεύθυνο ιδιοκτήτη.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ