12.3.2020 13:19

Ηχητικό- «Να κλείσουν άμεσα τα σύνορα Χίου- Λέσβου- Σάμου με την Τουρκία»

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Βορείου Αιγαίου Παντελή Βρουλή ώστε να απαγορευθεί η μετακίνηση πληθυσμού από και προς τη γείτονα

Η έλλειψη μέσων ελέγχου της υγείας των πολιτών τρίτων χωρών που εισέρχονται σε Χίο, Λέσβο και Σάμο μέσω της Τουρκίας αλλά και η γενική πεποίθηση ότι η γείτονα χώρα αποκρύπτει την αλήθεια σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού που αφορούν στον γενικό πληθυσμό της, οδήγησε τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Βορείου Αιγαίου Παντελή Βρουλή να ζητήσει το κλείσιμο των συνόρων Χίου- Λέσβου και Σάμου σε ότι αφορά τις μετακινήσεις πληθυσμών από και προς τη γείτονα χώρα.

Για τον συγκεκριμένο σκοπό απέστειλε μάλιστα εξαιρετικά επείγον έγγραφο προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, ζητώντας από αύριο Παρασκευή το κλείσιμο των συνόρων των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την Τουρκία.

«Δυστυχώς είναι μία απόφαση που θα πλήξει ορισμένους επαγγελματίες αλλά προέχει η δημόσια Υγεία και μάλιστα όταν έχεις δίπλα σου έναν γείτονα που αποκρύπτει την αλήθεια σχετικά με τα κρούσματα του κορωνοϊού», εξήγησε ο κ. Βρουλής.

Η επιστολή του Παντελή Βρουλή

Σας κάνουμε γνωστό ότι με βάση τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση και επειδή υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία λόγω του κορονοιου,θα θέλαμε να διακοπούν οι Ακτοπλοϊκές Συνδέσεις από τα Τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αφού σύμφωνα με διαπιστώσεις, δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος και μέτρα προστασίας των πολιτών που μετακινούνται από την Τουρκία προς τα νησιά.

Παρακαλώ όπως γίνει άμεσα διακοπή για όσο χρόνο χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε τον πληθυσμό των νησιών μας.

Αρχείο ήχου

Pantelis Vroulis gia Teloneia

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ