5.10.2022 12:16

Εισπράξεις ρεκόρ 8,5 εκ. ευρώ από τον Δήμο Χίου για τα ανταποδοτικά τέλη το 2021 (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Χιώτες πλήρωσαν άλλον ένα ΕΝΦΙΑ στον Δήμο εξαιτίας της καθυστέρησης εφαρμογής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου

Στην αποκάλυψη ότι ο Δήμος Χίου έκανε εισπράξεις ρεκόρ στα ανταποδοτικά τέλη, που έφθασαν τα 8,5 εκ. ευρώ εξαιτίας της καθυστέρησης εφαρμογής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που προέβλεπε μείωση, προχώρησε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της «ΣυμμαΧίας Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος.

«Η  πρόταση η οποία είχε κατέβει πέρσι σε σχέση με τα ανταποδοτικά ήταν πλήρως κοστολογημένη και είχε γίνει πολύ μεγάλη δουλειά από το Μανώλη Βουρνού και την «Πρωτοβουλία» και γι' αυτό τον λόγο την είχαμε υιοθετήσει. Η δημοτική αρχή ουσιαστικά για να την πολεμήσει αυτή την πρόταση καθυστέρησε περίπου 4 μήνες την όλη διαδικασία του προϋπολογισμού εισπράττοντας σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου 8,5 εκατομμύρια ευρώ σε ανταποδοτικά τέλη», ανέφερε ο κ. Τριαντάφυλλος και προσέθεσε: «Εισπράχθηκαν οκτώμισι εκατομμύρια ευρώ σε ανταποδοτικά τέλη από την από τη Χίο, δηλαδή οι Χιώτες πλήρωσαν άλλον έναν ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια τους στη δημοτική αρχή η οποία εισέπραξε περισσότερα από ποτέ.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιοι πόροι οι οποίοι κατασπαταλώνται. Με διπλάσια ουσιαστικά ανταποδοτικά τέλη θα έπρεπε η Χίος να είναι σε άλλο επίπεδο και εμείς αντί για αυτό βλέπουμε τα χωριά να παρακμάζουν, τους συλλόγους να καθαρίζουν, χορτοκοπές να γίνονται με εθελοντισμό».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ