13.1.2022 13:41

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το κτίριο της οδού Λάδης και Πινακοθήκης (ΒΙΝΤΕΟ)

740.000 ευρώ από το «Α.Τρίτσης» για μελέτες

Ένα βήμα πιο κοντά στην αστική αναζωογόνηση, βρίσκεται ο Δήμος Χίου με την έγκριση της χρηματοδότησης των προτάσεων, που είχε καταθέσει η Τεχνική Υπηρεσία για την αποκατάσταση δημοτικών κτιρίων. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξενάκη ο Δήμος είχε αιτηθεί 22 εκ. ευρώ παρά το ταβάνι του προγράμματος «Α. Τρίτσης» που ανέρχονταν στα 18 εκ. ευρώ. Ανάμεσα στις προτάσεις του Δήμου εγκρίθηκε η χρηματοδότηση μελετών για το κτίριο της οδού Λάδης και του κτιρίου που στεγάζει τη δημοτική πινακοθήκη.

Σύμφωνα με τον κ. Ξενάκη εγκρίθηκαν συνολικά 740.000 ευρώ τα οποία, όπως δήλωσε, προορίζονται μόνο για την ανάθεση μελετών για τις οποίες θα διενεργηθεί διαγωνισμός λόγω του υψηλού προϋπολογισμού. Στη συνέχεια θα διαμορφωθεί βάση μελετών και το ύψος του προϋπολογισμού για την υλοποίηση των παραπάνω έργων.

Η ανάγκη υλοποίησης των έργων αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Ξενάκη προτεραιότητα για το Δήμο, καθώς, όπως δήλωσε η Πινακοθήκη αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα:

«Μέσα σε αυτές τις μελέτες εμάς προέχει η Δημοτική Πινακοθήκη η οποία έχει πολλά προβλήματα και πρέπει να γίνει η αποκατάσταση. Χαρακτηριστικά κατεβαίνουν νερά και την άλλη εβδομάδα θα δούμε για μια προσωρινή αποκατάσταση».

Τέλος, όσον αναφορά το κτίριο της οδού Λάδης η ολική αποκατάσταση του θα δημιουργήσει περισσότερο χώρο για την στέγαση υπηρεσιών του Δήμου Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ