3.4.2020 12:09

Η Περιφέρεια αναδεικνύει τις ιστορικές και φυσικές διαδρομές της Χίου

Δυο συμβάσεις για την κατασκευή απαραίτητων έργων υπεγράφησαν  από τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρη και τους αναδόχους των έργων.

Η πρώτη σύμβαση αφορά στο έργο «Βελτίωση επισκεψιμότητας των ιστορικών και φυσικών διαδρομών Ν. Χίου».

Το έργο με δαπάνη 35.000 € αφορά εργασίες συντήρησης των 8 ιστορικών και φυσικών διαδρομών που είναι στην ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και έχει χρονοδιάγραμμα 9 μηνών για την ολοκλήρωσή του. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

Παρεμβάσεις, αναδιαμόρφωση ανακατασκευή σήμανση υφιστάμενων μονοπατιών περιήγησης επισκεπτών κατά μήκος οκτώ ιστορικών και φυσιολατρικών διαδρομών.

Στις προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνονται διαμόρφωση, οργάνωση χώρων αναψυχής και ανάπαυσης επισκεπτών και θέσεων θέας καθώς και διαμόρφωση θέσεων υπαίθριου γεύματος. Αισθητική βελτίωση της βλάστησης κατά μήκος των μονοπατιών, και συντήρηση έργων υποδομής, ξύλινες γέφυρες, τοίχοι αντιστήριξης καθώς και διαμορφώσεις εδάφους. Παράλληλα,  θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και αποκομιδής απορριμμάτων, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση αλλά και τη βελτίωση της προσβασιμότητας των διαδρομών.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά στο έργο «Αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών σε οδικά τμήματα Νότιας Χίου».

Το έργο με δαπάνη 25.200 € αφορά το σύνολο των έκτακτων παρεμβάσεων που προκύπτουν στα τμήματα του οδικού δικτύου της Νότιας Χίου που είναι στην ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και έχει χρονοδιάγραμμα 12 μηνών για την ολοκλήρωσή του.

Μέσω του συγκεκριμένου έργου δίδεται η δυνατότητα με υπόδειξη των υπηρεσιών της Π.Ε. Χίου για τις απαιτούμενες άμεσες παρεμβάσεις (καθαρισμοί, άρση καταπτώσεων κ.ά.) στο βαθμό που αυτές προκύπτουν από φυσικά φαινόμενα, κακές καιρικές συνθήκες κ.ά.

Το έργο, σε συνδυασμό με αντίστοιχο έργο που εκτελείται στη Βόρεια Χίο, έχει ως στόχο τη διασφάλιση της οδικής ασφάλειας και της προσβασιμότητας στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Χίου.

«Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την υπογραφή συμβάσεων για έργα που αφορούν τόσο το φυσικό και ιστορικό πλούτο του νησιού μας, όσο και την οδική ασφάλεια. Ακόμα και μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, ως Περιφέρεια είμαστε προσηλωμένοι στο έργο μας και συνεχίζουμε να το υπηρετούμε με όλους τους τρόπους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παντελής Μπουγδάνος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ