30.9.2019 10:30

Η μη ύπαρξη διοίκησης φέρνει προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς

Στον αυτόματο πιλότο, όπως όλα δείχνουν είναι οι διοικήσεις στα Νομικά Πρόσωπα και στις εταιρείες του Δήμου Χίου, αφού οι νέες διοικήσεις που προέκυψαν μειοψηφικά από το Δημοτικό Συμβούλιο, περιμένουν την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου προκειμένου να αναλάβουν.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση αφορά στη ΔΗΚΕΧ. Το πρώτο και βασικό πρόβλημα αφορά στον παιδικό σταθμό «Νερομπογιές και Νότες» αφού δύο εκπαιδευτικοί με απόσπαση από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Χίου, αποφάσισαν να δηλώσουν παραίτηση με αποτέλεσμα δύο τμήματα να απειλούνται άμεσα με λουκέτο αφού δεν υπάρχει κάποιος για να υπογράψει πρόσληψη νέων εκπαιδευτικών.

Το δεύτερο πρόβλημα αφορά και πάλι στον παιδικό σταθμό «Γλυκό μου μανταρίνι» στον οποίο έχει δοθεί παράταση στην άδεια λειτουργίας του από το 2018, προκειμένου να γίνουν ορισμένες απαραίτητες οικοδομικές εργασίας μέχρι το τέλος του χρόνου χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει πρόοδος σε αυτές. Έτσι είναι πολύ πιθανό, αν μέχρι τέλος του χρόνου δεν γίνουν αυτές οι εργασίες να ανακληθεί άδεια λειτουργίας του παιδικού σταθμού με ότι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά και τους εξυπηρετούμενους γονείς.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ