6.4.2020 13:04

Η «επόμενη μέρα» πρέπει να μας βρει στο φως και όχι στο σκοτάδι

Η Χιακή Συμπολιτεία τονίζει ότι στη συγκυρία αυτής της πρωτόγνωρης επιδημίας, προτεραιότητα πρέπει να είναι η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και των εργαζόμενων σε αυτό. Μαζί μ’ αυτό, απαιτείται να οργανωθεί η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια και καλεί, ξανά, τον δήμο Χίου να πάρει πρωτοβουλία.

Η Χιακή Συμπολιτεία τονίζει: 

Είναι η ώρα της αλληλεγγύης, η ώρα της δικής μας φωνής

Όλοι και όλες, και εδώ στη Χίο, ζούμε τις πρωτόγνωρες καταστάσεις αυτής της εποχής. Στον αγώνα για την αντιμετώπιση του covid-19, είμαστε όλοι εδώ. Χωρίς να ξεχνάμε κανέναν και καμιά. Είμαστε εδώ πριν απ’ όλα για τους συνανθρώπους μας, χωρίς καμιά εξαίρεση, που έχουν ανάγκη.

Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που αγωνίζονται για τη δημόσια υγεία, για την καθαριότητα, για την κοινωνική φροντίδα, για το καλό όλων μας:

·Άμεση και αποφασιστική ενίσχυση στο δημόσιο σύστημα υγείας (σε προσωπικό, εξοπλισμό, μέσα προστασίας).

·Ενίσχυση στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Διπλασιασμό των ΚΑΠ ειδικά για κοινωνική πολιτική. Καμιά περιστολή ή φαλκίδευση των εργασιακών δικαιωμάτων.

·Διεύρυνση των δικαιούχων στις δομές κοινωνικής φροντίδας (κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο) ώστε να συμπεριληφθούν συμπολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω έκτακτων συνθηκών. Πάγωμα δημοτικών τελών για όσους βρίσκονται σε ανάγκη.

·Ενίσχυση άμεσα στις υπηρεσίες εκπαίδευσης από το Δήμο. Παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς χωρίς ψιλά γράμματα, νομικισμούς και υπεκφυγές.

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια:

·Από τις 16 Μαρτίου 2020 απευθύναμε με δημόσια επιστολή μας έκκληση στη δημοτική αρχή και στις παρατάξεις του ΔΣ για να οργανωθεί επιτέλους η αλληλεγγύη κι η εθελοντική προσφορά. Δεν πήραμε ΚΑΜΙΑ απολύτως απάντηση.

·Απαιτούμε άμεσες ενέργειες και απαντήσεις.  Είμαστε, όπως και δεκάδες συμπολίτες και συμπολίτισσες, έτοιμοι να προσφέρουμε!

Άμεσα: βοήθεια στους πρόσφυγες και απεγκλωβισμός!

·Οι άθλιες συνθήκες της ΒΙΑΛ δεν είναι σημερινές είναι προχθεσινές. Και δεν καλύπτονται από ημίμετρα και πομφόλυγες του ανεκδιήγητου και ανεπιθύμητου στο νησί Μηταράκη, ούτε από μονομερείς αποφάσεις του δημάρχου (ο μόνος στο Αιγαίο που έσπευσε να προτείνει χώρους καραντίνας χωρίς καμιά συλλογική απόφαση).

·Οργανωμένη μετακίνηση προσφύγων σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, με περίθαλψη και την απαραίτητη υγειονομική φροντίδα.

Ως Χιακή Συμπολιτεία, ως πολίτες της Χίου:

·Υπερασπιζόμαστε το ύψιστο αγαθό της υγείας για όλους και όλες χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς, ενάντια στην ξενοφοβία και στο ρατσισμό. Με προσοχή και φροντίδα για όποιον έχει ανάγκη.

·Υπερασπιζόμαστε τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα χωρίς καμιά περιστολή, καταστολή και καταπίεση.

·Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και σε τοπικό επίπεδο, χωρίς μονομερείς αποφάσεις και προφάσεις εν αμαρτίαις.

Η «επόμενη μέρα» πρέπει να μας βρει υγιείς, ενεργούς, με πίστη στη συλλογική αλληλεγγύη της κοινωνίας,  χωρίς αυταρχικές υποσημειώσεις και κατάλοιπα.

Η «επόμενη μέρα» πρέπει να μας βρει στο φως και όχι στο σκοτάδι.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ