24.3.2021 9:39

«Η αυθαιρεσία της ΔΕΥΑΝΧ πάει σύννεφο με την κάλυψη της Δημοτικής Αρχής»

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου

Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στο φαινόμενο του «άλλα λέμε, άλλα εννοούμε και άλλα κάνουμε».
Αυτό αποδεικνύεται από την συνεδρίαση της ΔΕΥΑΝΧ στις 16/2/2021, όπου υπήρχε το θέμα «Αναζήτηση ακινήτου για απευθείας εξαγορά για μετεγκατάσταση της Μονάδας Βιολογικού του Καταρράκτη». 

Η Εισήγηση αναφέρεται σε διερεύνηση της περιοχής για εξεύρεση χώρου. Ορίστηκε δε και μια επιτροπή για την εκτίμηση των αγροτεμαχίων που θα υποδεικνυόταν.

Δεν αναφέρθηκε ότι έχει υποβληθεί αίτηση από ενδιαφερόμενο, ούτε ότι ήταν η μοναδική που εξασφάλιζε τα χαρακτηριστικά που έθετε η ΔΕΥΑΧ, όπως διαβάζουμε στα καταγραμμένα πρακτικά.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. πρόεδρος εν γνώσει του αλλοιώνει την συζήτηση, απαξιώνει να εφαρμόσει τα λεχθέντα, περί διερεύνησης αγροτεμαχίων στην περιοχή του Καταρράκτη, εμφανίζει κατατεθείσα αίτηση ιδιώτη, την οποία δεν ανέφερε ποτέ στη συζήτηση του θέματος και αποκλείει κάθε συζήτηση και έρευνα από κοινού με τις τοπικές κοινωνίες. 

Κι έτσι αυθαίρετα παραποιεί τα πρακτικά, για τους δικούς του λόγους.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε αυτές τις τακτικές από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ. Το είδαμε στη Βολισσό, στον Βροντάδο, και τώρα στον Καταρράκτη. 

Με εμμονή και εγωισμό θέλει να περάσει αυτά που ο ίδιος θεωρεί σωστά, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και χρησιμοποιώντας τους νόμους και τις διατάξεις κατά το δοκούν. 

Το ερώτημα είναι αν είναι μόνος του στο παιχνίδι που παίζει ή αν έχει και συμπαραστάτες. 

Σε κάθε τέτοιο ερώτημα που θέτουμε, σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή σιωπά, αποφεύγοντας να δώσει απάντηση, κάνει πλάτες στον πρόεδρο, αφήνοντας τις τοπικές κοινωνίες στο περιθώριο.

Ο Δήμαρχος να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί έναντι της δημοτικής επιχείρησης και να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να επικαλείται το αυτοδιοίκητο της ΔΕΥΑΝΧ, ως εταιρείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ