21.10.2019 13:02

«Η ακραία αντιδημοκρατική και νεοφιλελεύθερη παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Αυτοδιοίκηση συνεχίζεται»

Ανακοίνωση της παράταξης του Μαν. Στάθη με αφορμή τις αλλαγές που επιβάλλει η νέα κυβέρνηση στην Αυτοδιοίκηση

Μετά τον αντισυνταγματικό Ν. 4623 για την “κυβερνησιμότητα” των ΟΤΑ, σειρά έχει η… ανάπτυξη. Με το άρθρο 179 του σχετικού νομοσχεδίου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει, με την όποια απαρτία επί των παρόντων, χωρίς μελέτη και προϋποθέσεις, για την ανάθεση σε ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας,  ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου και έπεται συνέχεια.

Πρέπει να υπερασπιστούμε   τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, την σταθερή και επαρκή  χρηματοδότηση του από την Κεντρική Διοίκηση αλλά και την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης αυτού με μόνιμο προσωπικό με πλήρη και εργασιακά δικαιώματα και διεκδικούμε  την απόσυρση του άρθρου 179 που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».

Το εν λόγω άρθρο εφόσον αποτελέσει νόμο του κράτους, δύναται να οδηγήσει ουσιαστικά χωρίς κανένα περιορισμό στην σταδιακή και μετέπειτα πλήρη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών όπως της συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού κ.α.

Στην ουσία καταργείται το  πνεύμα όσων ορίζονταν στο άρθρο 61 του ν. 3979/2011 το οποίο προβλέπει ότι καθορίζεται με σαφήνεια το αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και η διάρκεια και η περιοχή, εντός της οποίας αυτές παρέχονται.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ  θα καταθέσει ψήφισμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ